fbpx
Сьогодні
Фото 10:40 29 Чер 2023

Для школярів Києва запустили проєкт "Безпечні канікули": у чому рішення

Фото: kyivcity.gov.ua

Для учнів столичних шкіл запустили проєкт "Безпечні канікули". Упродовж літа в інтерактивній формі із загадками та квестами рятувальники навчатимуть дітей безпекових правил.

Про це повідомили в КМДА, пише Рубрика.

У чому проблема?

Літні канікули – найочікуваніша пора для кожного школяра. Купа вільного часу, поїздки, прогулянки з друзями на свіжому повітрі… Та в той же час це і досить небезпечний період, адже більшість нещасних випадків із дітьми припадає саме на нього. Пояснення цьому просте – під час таких тривалих канікул діти часто перебувають без нагляду дорослих, в оточуючому ж середовищі на них чатує безліч небезпек. 

Яке рішення?

Проєкт відкрився у громадських просторах Vcentri Hub. Там заплановані тренінги з мінної та пожежної безпеки, лекції про безпечну поведінку на воді та в екосистемах.

Фото: kyivcity.gov.ua

Фото: kyivcity.gov.ua

Як це працює?

Перший тренінг із циклу "Безпечні канікули" відбувся у Vcentri Hub Оболонського району. Лекція була присвячена темі мінної безпеки. Фахівці розповіли, як бути уважним у місті, і ще уважнішим – за його межами.

Завдяки проєкту діти зможуть провести літні канікули з користю та навчитись нового й важливого. Планується, що це будуть не нудні лекції, а інтерактивні заняття із загадками та квестами.

Фото: kyivcity.gov.ua

Фото: kyivcity.gov.ua

Кожна тема – окреме заняття.

"Завдяки цікавим конкурсам та вікторинам, мультфільмам та поліграфічній продукції, яка розроблена ДСНС України спільно з ЮНІСЕФ, отримані знання на лекціях швидше запам'ятовуватимуться та яскраво доповнять заходи", – йдеться у повідомленні.

Такі пізнавальні заходи проходитимуть кожні два тижні у Vcentri Hub Оболонського, Голосіївського та Шевченківського районів.

Фото: kyivcity.gov.ua

Тренінги розраховані на школярів віком 10-16 років.

Анонси лекцій публікуватимуть на офіційних сторінках Департаменту суспільних комунікацій КМДА та в соціальних мережах Головного управління ДСНС України у м. Києві.

Нагадаємо, в Україні восени презентують застосунок "Мрія", що надаватиме освітні та безпекові послуги для дітей і батьків.

Також ми розповідали, що завдяки підтримці Євросоюзу у Коропській громаді на Чернігівщині запрацював безкоштовний цифровий освітній центр.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: