fbpx
Сьогодні
Новини компаній 11:36 28 Чер 2023

Підготовка до опалювального сезону — в АТ "Київоблгаз" розповіли про поточні роботи

В АТ "Київоблгаз" розповіли про підготовку Київщини до опалювального сезону. 

У компанії, що забезпечує газопостачання у Київщини, триває підготовка до опалювального періоду 2023/24. Компанія проводить регламентні роботи, виконує інвестиційну програму 2023 року, затверджену постановою Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг — так, вже виконано реконструкцію 37 ШГРП, 2 ГРП та заміну 260 КБРТ у Київській області. 

Водночас, у АТ "Київоблгаз" зазначають, що у підготовці до сезону виникають певні труднощі. Адже, щоб готуватися до опалювального сезону, потрібні кошти на закупівлю матеріалів та усі регламентні роботи проводяться з тарифних коштів за розподіл газу. Станом на червень, споживачі Київської області заборгували понад 600 млн грн за розподіл газу.  При цьому — 70 відсотків цієї суми — борг підприємств критичної інфраструктури таких як теплокомуненерго і генеруючі підприємства.

Підготовка до опалювального сезону — в АТ

Попри складнощі підприємство проводить максимум регламентних робіт, що мають бути виконані до жовтня 2023 року — початку опалювального сезону: компанія замінює газопроводи, шафові регуляторні пункти й готує систему до безперебійної та безаварійної роботи в опалювальний період, щоб споживачі почувалися максимально комфортно.

Крім того, у компанії 24/7 працює аварійно-диспетчерська служба, працівники АТ "Київоблгаз" виїжджають на виклики, проводять відповідні роботи з усунення витоків газу та локалізації аварійних ситуацій через виникнення пожеж. Газовики наголошують на важливості дотримання техніки безпеки споживачами, адже, наприклад, неправильне підключення обладнання споживачами призводить до надзвичайних випадків: вибухів, хлопків, а іноді — і жертв. 

"Якщо треба зробити якісь роботи, то це повинні виконувати відповідні фахівці: повинно проводитись обслуговування і мереж, і газоспоживального обладнання на ньому", — нагадують у компанії.

Підготовка до опалювального сезону — в АТ

З 24 лютого 2022 року пріоритетним АТ "Київоблгаз" залишається безперебійний та безаварійний розподіл газу. Після деокупації Київської області важливим завданням для компанії було в максимально короткі строки відновити газову інфраструктуру і дати газ у помешкання споживачам та на об'єкти бізнесу. Компанія впоралася з цією роботою за 3 місяці: відновили розподіл газу в 120 населених пунктах Київщини,  а це більш ніж 150 000 абонентів.

Підготовка до опалювального сезону — в АТ

Крім того, АТ "Київоблгаз" підтримує мобілізованих працівників та ЗСУ. За час повномасштабної війни компанія виділила 24 млн грн на підтримку Сил Оборони та подолання наслідків російської агресії в Україні:

  • На авто для ЗСУ — 10,5 млн грн 
  • На амуніцію для ЗСУ — 4,1 млн грн 
  • На відновлення знищених росіянами газопроводів — 8 млн грн 
  • На обладнання блокпостів ТрО — 1,4 млн грн

Тримаючи свій, енергетичний фронт, АТ "Київоблгаз" є надійним платником податків. Так, від січня 2023 року, підприємством сплачено більш як 215 млн грн. З них 70 млн — до місцевого бюджету.

Довідка: АТ "Київоблгаз" надає увесь спектр газових послуг. За заявою клієнтів виконує під ключ роботи з приєднання до газових мереж, реконструкцію, монтаж та демонтаж газового обладнання, сервісне та технічне обслуговування. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: