fbpx
Сьогодні
16:24 21 Чер 2023

Зеленський зауважив, що контрнаступ ЗСУ йде нелегко, бо російські війська замінували 200 тисяч км²

English version here

Фото: Офіс Президента

Контрнаступ українських Сил оборони йде нелегко, бо російські загарбники замінували 200 тисяч квадратних кілометрів української території.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю ВВС, пише Рубрика.

"Деякі люди вважають, що це голлівудський фільм. І чекають на результати зараз. Це не так. На карту поставлені життя людей", наголосив Глава української держави.

Зеленський підкреслив, що військовий наступ йде нелегко. Адже "200 000 квадратних кілометрів української території були заміновані російськими військами".

"Що б не хотіли деякі, включаючи спроби тиску на нас, з усією повагою, ми будемо просуватися на полі бою так, як вважаємо за потрібне", наголосив український Президент.

Глава держави зауважив про необхідність надання Україні гарантій безпеки від НАТО. Також він сказав, що кінцевою метою є членство в оборонному Альянсі.

Як нагадав Зеленський, цього тижня генеральний секретар НАТО чітко дав зрозуміти: немає жодного плану щодо запрошення України на саміті у Литві наступного місяця.

"Столтенберг знає мою позицію. Ми неодноразово їм казали: "Не вибивайте землю з-під наших ніг"", – підкреслив Президент.

Глава української держави вчергове виступив за те, щоб Україна отримала винищувачі F-16 американського виробництва. Він висловив переконання, що українські пілоти можуть почати навчання вже в серпні. А перші літаки можуть надійти через 6-7 місяців.

Український лідер, 21 червня, на тлі Міжнародної конференції URC23 (Ukraine Reform Conference) також зазначив, що підтримка Україні потрібна не лише для відновлення, а й для трансформації.

Зеленський вважає, "швидкі кроки", які необхідно зробити негайно:

  • пошук місць для проживання людей,
  • відновлення зруйнованої Каховської греблі,
  • децентралізація енергомережі.

"Але в більш широкому масштабі ми говоримо про трансформацію України. Це Україна не тільки з її енергетичним і аграрно-промисловим комплексами, але з її реформами, які ми бачимо", – пояснив Президент.

Окрім того, український лідер говорив про "цифровізацію України". А також про судову та антикорупційну реформи.

Журналіст запитав Зеленського, як виглядає фінал війни на цьому етапі. Президент дав зрозуміти, що "перемоги на полі бою необхідні". До того ж Україна ніколи не сяде за стіл переговорів, хто б не був президентом у Москві, поки росія залишатиметься на українській території.

"Як би далеко ми не просунулися в нашому контрнаступі, ми не підемо на заморожений конфлікт, тому що це війна, це безперспективний розвиток для України", – сказав Глава держави.

Нагадаємо, кілька днів тому росія оголосила, що перемістила тактичну ядерну зброю до Білорусі.

Тоді президент США Джо Байден попередив, що загроза її використання путіним є реальною. У Президента запитали, чи турбує його ця загроза. На що він заявив: путін був небезпечний для України ще з 2014 року, коли рф окупувала перші українські території.

"Він буде говорити про застосування ядерної зброї. Я не думаю, що він готовий це зробити, тому що він боїться за своє життя, він його дуже любить. Але я не можу сказати напевно. Особливо про людину, яка не має зв'язку з реальністю, яка у 21 столітті розв'язала повномасштабну війну проти свого сусіда",резюмував Президент.

Що відомо про Конференцію у британській столиці Лондоні з питань відновлення України

Нагадаємо, що конференція, яка проходить 21-22 червня в Лондоні, присвячена відновленню України. Участь у ній беруть понад тисяча представників з 61 країни.

Під час конференції сторони обговорять:

  • реформи, що необхідні для післявоєнного відновлення України,
  • стимулювання торгівлі та інвестицій,
  • відновлення людського капіталу.

Також увагу приділять енергетичному відновленню нашої країни та розмінуванню.

Зазначимо, що Сполучені Штати Америки вже заявили, що нададуть Україні додатковий пакет фінансової допомоги у розмірі 1,3 млрд доларів на відновлення після російського вторгнення, більшість коштів буде спрямована на відбудову енергосистеми країни та критично важливої інфраструктури.

Також, Велика Британія оголосила про те, що надасть Україні нову фінансову допомогу у розмірі 3 млрд доларів впродовж наступних трьох років.

Окрім того, Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) виділить 840 мільйонів євро на реалізацію у 2023 році пріоритетних проєктів відновлення інфраструктури України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: