fbpx
Сьогодні
10:28 27 Чер 2023

Ігнат заявив, що українські пілоти ще не почали навчання на F-16: змушений щодня спростовувати

Фото: wikipedia.org

Представники України зараз ще тільки вивчають пропускну можливість навчальних центрів в Європі, тому українські пілоти ще не починали навчатися керувати винищувачами F-16.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната під час телемарафону.

"Те, що почали навчатися, змушений щодня спростовувати. Тому що не почали навчатися пілоти", підкреслив полковник.

Ігнат зауважив, що офіційні фахівці різних рівнів працюють сьогодні в Європі. Вони вивчають пропускну можливість тих навчальних центрів, баз, де можуть навчатися наші пілоти й зокрема на західних літаках F-16.

"Я нагадаю, що створено коаліцію країн. Лідерство в цьому питання взяла на себе Велика Британія. Також Данія оголосила, що буде цей процес (навчання пілотів – ред.) відбуватися.

Нідерланди також долучаються до цього процесу. І як тільки саме льотний склад, саме пілоти вже виїдуть, то ми повідомимо про це обов'язково", – додав Ігнат.

Нагадаємо, голова Міноборони Данії Троелс Лунд Поульсен 26 червня заявив, що Данія "зробила крок щодо початку навчання та підвищення кваліфікації українських пілотів".

За його словами, українські пілоти повинні пройти від шести до восьми місяців навчання, перш ніж можлива передача данських літаків F-16 стане реальністю.

Що відомо про навчання українських пілотів на винищувачах F-16

Нещодавно Британія погодилася почати навчання українських пілотів, попри те, що у Лондона немає американських винищувачів F-16.

Посол Британії в Україні Мелінда Сіммонс заявляла, що українські пілоти проходитимуть базову підготовку, щоб передавати і розвивати свої навички у сфері управління західними літаками.

Раніше прем'єр-міністри Нідерландів та Великої Британії домовилися працювати над формуванням міжнародної коаліції винищувачів для України. До них долучилася і Данія.

На початку червня речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат повідомив, що Київ відібрав перші групи українських пілотів для навчання у Британії.

Загалом "Коаліція винищувачів" у своєму складі налічує уже вісім країн, Україна працює над її розширенням.

Союзники зазначають, що передача винищувачів Україні буде можлива лише після навчання пілотів.

Міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що очікувати на постачання західних літаків можна не раніше Нового року.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: