fbpx
Сьогодні
09:57 27 Чер 2023

У британській розвідці підтвердили вихід ЗСУ на частину території, яка була окупована ще з 2014 року

Фото: Генштаб ЗСУ

Українські Збройні сили нещодавно вперше повернули на сході країни частину території, яка була окупована ще з 2014 року.

Це підтверджує розвідка в огляді Міністерства оборони Британії станом на 27 червня, пише Рубрикаю

Як констатують британські фахівці, українські десантники досягли невеликого просування на схід від Красногорівки під Донецьком. Селище розташоване фактично на старій лінії розмежування.

"Це один із перших випадків після вторгнення росії у 2022 році, коли українські сили, скоріше за все, повернули територію, яка була окупована рф з 2014 року.

Нещодавні численні атаки України у багатьох місцях на Донбасі, ймовірно, створили завелику напругу для сил "ДНР" та чеченців, які діяли у цьому секторі", повідомили у розвідці.

Як писала Рубрика, 24 червня стало відомо, що під Красногорівкою Донецької області ЗСУ вдалося звільнити кілька позицій, які знаходилися під російською окупацією з 2014 року.

Нагадаємо, напередодні в огляді розвідка Британії підтвердила, що ЗСУ просуваються під Бахмутом з півночі й півдня. А також, що у рф навряд чи є достатньо резервів, щоб перекривати усі ділянки, де ситуація є загрозливою для неї.

"Досі було мало свідчень того, що Росія має якісь значні резерви сухопутних сил на оперативному рівні, які могла би використати для підкріплення на тлі численних загроз, які зараз з'явилися для неї у значно віддалених одне від одного секторах – від Бахмута до східного берега Дніпра, між якими понад 200 кілометрів", – зазначає розвідка. 

Що відомо про контрнаступ ЗСУ

Загалом українські війська за минулий тиждень, 19–25 червня, збільшили площу звільнених територій на 17 квадратних кілометрів. А загалом із початку контрнаступу звільнена площа на Півдні становить 130 кв. км.

Як повідомив речник об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень, українські воїни змогли просунутись за минулу добу ще на 1,5 кілометра на Мелітопольському напрямку. Цей успіх є результатом системного тиску на російських окупантів.

Окрім того, 26 червня командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський повідомив, що на Таврійському напрямку Сили оборони просуваються вперед, уже є звільнені території, і наш рух триває. За його словами, ЗСУ протягом доби виконали 954 вогневих завдання.

Також Сили оборони зачистили плацдарм російських окупантів на західному березі каналу Сіверський Донець-Донбас.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: