fbpx
Сьогодні
12:08 26 Чер 2023

Бійці ТрО ЗСУ знищили російський комплекс відеоспостереження "Муром-М"

Військовослужбовці 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ показали, як засобами аеророзвідки розпізнали та знищили автоматичний комплекс відеоспостереження типу "Муром-М".

Про це бригада повідомляє у Телеграмі.

"Ураження комплексу "Муром-М" екіпаж БпЛА 103 бригади забезпечило в цілому Збройним силам України перевагу над ворогом. Адже це суттєво зменшує можливість противника візуально контролювати дії наших підрозділів. Ми створюємо умови для більш прихованого переміщення та просування у напрямку звільнення рідної землі", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цей пристрій призначений для здійснення візуального спостереження на великій відстані, оснащений тепловізором та камерою з опцією зуму. Він може працювати незалежно від інших систем з високих об'єктів, таких як елеватори, вежі або розміщуватись на високих щоглах у відкритому полі. Його можливості включають виявлення людини на відстані до 10 км за допомогою звичайної камери і до 4 км за допомогою тепловізора.

Здатен зафіксувати техніку в темну пору доби на відстані до 8 км та здійснювати коригування вогню.

Довідка

За даними заступниці міністра оборони Ганни Маляр, українські війська на сході наприкінці минулого тижня розпочали контрнаступальні дії в районах Оріхово-Василівки, Бахмута, Богданівки, Ягідного, Кліщіївки та Курдюмівки, і на кожному з напрямків є просування від 1 до 2 км.

Нагадаємо, ЗСУ ліквідували близько 225 580 російських військових.

При цьому, окупанти стягують всі види військ в операційну зону Східного угруповання.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: