fbpx
Сьогодні
22:40 24 Чер 2023

Військові ЗСУ повністю зачистили від російських військ плацдарм на західному березі каналу Сіверський Донець - Донбас

Фото: Генштаб ЗСУ

Захисники 1-го механізованого батальйону 3-ї окремої штурмової бригади розгромили російських загарбників та зачистили плацдарм на західному березі каналу Сіверський Донець-Донбас.

Про це повідомив командир 3 ОШБр Андрій Білецький у Telegram, інформує Рубрика.

Він розповів, що захисники розгромили 3-й батальйон 57-ї гвардійської мотострілецької бригади країни-агресора, 30 окупантів було ліквідовано, десятки поранено, майже десять — взято в полон. Батальйон фактично припинив існування "як організована військова сила".

"Плацдарм ворога на західному березі каналу Сіверський Донець — Донбас повністю зачищено. З чим усіх і вітаю!" — зазначив Білецький.

Раніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що Сили оборони 24 червня розпочали наступ за кількома напрямками на сході і скрізь просунулися вперед. На півдні тривають важкі бої, російські окупанти намагаються зупинити дії захисників України.

Маляр наголосила, що ворог зазнає втрат особового складу, озброєння і техніки.

У вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ за 24 червня сказано, що основні зусилля російських окупантів зосереджені на Лиманському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, там відбулося більше ніж десять бойових зіткнень. Росіяни безуспішно наступали на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському та Мар'їнському напрямках.

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія Олександр Тарнавський напередодні повідомив, що Сили оборони мають "відчутні успіхи" на Таврійському напрямку.

Ганна Маляр раніше казала, що основні події контрнаступу ЗСУ ще попереду, а частина резервів української армії буде задіяна пізніше.

23 червня в Міноборони повідомляли, що захисники України продовжують активний наступ. Силам оборони вже вдалося зупинити ворога на Куп'янському та Лиманському напрямках, а на півдні є успішні просування.

За два тижні наступальної операції на Бердянському та Мелітопольському напрямках підрозділи ОСУВ Таврія звільнили вісім населених пунктів.

У Запорізькій області вдалося деокупувати такі населені пункти:

У Донецькій області наші воїни звільнили села:

А 19 червня, заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що ЗСУ звільнили П'ятихатки на Запоріжжі.

Підрозділи на Таврійському напрямку просунулися в глибину позицій противника до 7 км. Звільнена площа на півдні становить щонайменше 113 км².

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: