fbpx
Сьогодні
15:44 24 Чер 2023

Українські захисники захопили кілька позицій ворога під Красногорівкою, які рф утримувала з 2014 року

English version here

Фото: Getty Images

На Таврійському напрямку за минулу добу, 23 червня, українські Збройні сили знищили 104 окупантів, 202 завдали поранень та двох узяли в полон.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповів речник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.

За інформацією речника, підрозділи ракетних військ та артилерії Таврійського напрямку протягом доби виконали понад 1230 вогневих завдань.

"На Таврійському напрямку наші війська та ударні підрозділи продовжують ведення наступальних дій на визначених напрямках. Є просування вперед, закріплюємось, розміновуємо, успіхи відчутні, утім про результати розповідати ще не будемо.

Відповідно характер дій російських окупаційних військ тут не змінився, вони сконцентровані на тому, щоб не допустити наше подальше просування", зазначив речник.

Шершень повідомив, що за минулу добу втрати ворога в особовому складі істотні:

  • безповоротні – 104,
  • санітарні – 202,
  • полон – двоє осіб.

Окрім того, 34 одиниці озброєння та військової техніки знищено, додав він

Ворог також намагався безуспішно провести наступальні операції в районі Авдіївки та Мар'їнки, отримав відсіч.

Водночас із ворожої артилерії були обстріляні населені пункти Красногорівка, Мар'їнка та Георгіївка. Також окупанти провели невдалий наступ у бік н.п. Вугледара та Золотої Ниви.

Шершень наголосив, що під Красногорівкою штурмові підрозділи Сил оборони внаслідок добре спланованого контрвипаду заволоділи кількома позиціями, які утримувалися ворогом з 2014 року.

Зазначимо, що у мережі з'явилося відео з українською технікою на схід від Красногорівки. Територія, де помітили українських воїнів, ще до початку повномасштабного вторгнення перебувала у так званій "сірій зоні".

"Десантники української 79-ї десантно-штурмової бригади штурмують позиції росіян на південний схід від Красногорівки Донецької області. Відео було опубліковано вчора", – зазначили у повідомленні.

Судячи з мапи DeepState, мова йде про просування українських воїнів на схід від Красногорівки, поміж Старомихайлівкою та Мар'їнкою.

Щодо Запорізького напрямку речник повідомив, що ворог концентрується на обороні, зосереджуючи основні зусилля на запобіганні наступу Сил оборони. Російські окупанти намагалися повернути втрачені позиції поблизу Макарівки, завдали авіаударів по н.п. Новоданилівці, Оріхову, Степногірську.

Водночас Шершень зазначив, що перекидання ворога з Херсонщини на Запоріжжя вже не спостерігається.

"Усе що міг ворог вже перемістив з лівобережної Херсонщини, зробивши деяке підсилення своїх позицій, застосувавши ротацію. Зараз активного переміщення з районів підтоплення ми не спостерігаємо", – повідомив речник.

Нагадаємо, що напередодні на Таврійському напрямку російські війська за добу втратили вбитими і пораненими більше трьох рот, знищено 51 одиницю військової техніки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: