fbpx
Сьогодні
20:31 22 Чер 2023

ЗСУ відтісняють загарбників та вирівнюють фронт: захисники продовжують рухатися на півдні

Фото: Getty Images

Насьогодні українські військові на півдні відтісняють загарбників та вирівнюють фронт: триває наступ Сил оборони, є часткові успіхи.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram заступниці міністра оборони Ганни Маляр.

"Сили оборони України продовжують наступальні дії на Мелітопольському та Бердянському напрямках", зазначила представниця оборонного відомства.

Як зауважила Маляр, на деяких ділянках українські військові просунулись вперед та закріплюються на досягнутих рубежах.

Своєю чергою, зі слів заступниці, війська рф підтягують та застосовують резерви, намагаються відновити втрачені позиції. Однак зазнають великих втрат, додала вона.

Водночас на сході протягом доби сили оборони вели як оборонні, так і наступальні дії.

"Наші сили оборони продовжують ефективно стримувати наступ російських військ на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Маріїнському напрямках", – зазначила Маляр.

При цьому вона підкреслила, що на жоден метр ворог не просунувся.

Як наголосила представниця Міноборони, зараз на всіх напрямках тривають бої.

Найважчі:

  • на Лиманському напрямку в районах Діброва, Серебрянське лісництво,
  • Григорівка Донецької області.

Захисники протягом доби вели наступальні дії на напрямку Білогорівка – Діброва, мали частковий успіх, закріплюються на досягнутих рубежах.

"Окупант щодня втрачає живу силу і техніку, але продовжує атакувати, намагаючись виконуючи вказівки Кремля щодо повної окупації Донеччини та Луганщини", резюмувала Маляр.

Нагадаємо, що українські Збройні сили за добу уразили 23 артилерійські підрозділи, два вузли зв'язку та пункт управління російських військ: на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках тривають важкі бої.

Як писала Рубрика, Збройні сили України з 24 лютого 2022 року по 22 червня 2023 року ліквідували близько 222 тисяч 650 російських загарбників, і 650 осіб – за минулу добу.

Що відомо про контрнаступ ЗСУ

Нагадаємо, на початку червня українські військові активізували наступальні дії відразу на декількох ділянках фронту. Зокрема, ЗСУ просувають на флангах Бахмутського напрямку.

Окрім того, наші воїни почали звільняти населені пункти на Бердянському та Запорізькому напрямках. Довгий час лінія фронту на цих напрямках була незмінною.

У Запорізькій області вдалося деокупувати такі населені пункти:

У Донецькій області наші воїни звільнили села:

А 19 червня, заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що ЗСУ звільнили П'ятихатки на Запоріжжі.

При цьому британська розвідка зазначає, що окупаційні війська зараз зазнають найбільших втрат з часів піку битви за Бахмут у березні цього року.

Проте останніми днями російські окупанти активізувалися на Лимано-Куп'янському напрямку. Українські захисники стримують штурми ворога.

Також, за даними військових, українські захисники просунулися на Таврійському напрямку на кілометр та вирівняли лінію фронту.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: