fbpx
Сьогодні
17:44 22 Чер 2023

Армія в понад 500 тисяч: Україна за 10 років створить всі умови для утримання такої кількості військових

English version here

Оскільки Україні необхідно мати сильну армію чисельністю понад 500 тисяч осіб, то потрібно країні поставити собі за мету за десять років наростити ВВП зі $161 млрд до $1 трлн та розвивати соціальну сферу, освіту, охорону здоров'я.

Про це заявила перша віцепрем'єрка – міністерка економіки Юлія Свириденко на полях конференції з відновлення України, що проходить 20-21 червня в Лондоні.

"Економічні правила дають змогу фінансувати ці галузі без критичного навантаження на бюджет", підкреслила перша віцепрем'єрка.

Окрім того, Свириденко додала, що дві головні передумови для цього – це НАТО та ЄС.

Саме вони нададуть Україні доступ до безпеки й міжнародних інституційних реформ.

Зі слів урядовиці, країна ставить за мету знизити перерозподіл ВВП через бюджет до 25%.

Свириденко також зазначила, що місцевий ринок реконструкції та розвитку України протягом наступних 20 років становитиме понад $500 млрд. До того ж, заміщення російського та китайського експорту до країн Євросоюзу також дає ринок потенціалом понад $200 млрд щорічно.

"На додаток до цього, прямо зараз ми працюємо над конкурентоспроможною податковою системою і зосереджені на розвитку ринку праці, щоб впоратися з проблемами повоєнного відновлення України", резюмувала перша віцепрем'єрка.

Нагадаємо, що Україна ставить за мету за десять років збільшити валовий внутрішній продукт (ВВП) до $1 трлн.

Згідно з оцінками Мінфіну, у 2022 році ВВП України впав із понад $200 млрд до $161 млрд. Зростання за десять років до $1 трлн означає щорічне збільшення номінального ВВП України в доларах на 20%.

Що відомо про Конференцію у британській столиці Лондоні з питань відновлення України

Нагадаємо, що конференція, присвячена відновленню України, на цей момент проходить в Лондоні 20-21 червня. Участь у ній беруть понад тисяча представників з 61 країни.

Під час конференції сторони обговорять:

  • реформи, що необхідні для післявоєнного відновлення України,
  • стимулювання торгівлі та інвестицій,
  • відновлення людського капіталу.

Також увагу приділять енергетичному відновленню нашої країни та розмінуванню.

Зазначимо, що Сполучені Штати Америки вже заявили, що нададуть Україні додатковий пакет фінансової допомоги у розмірі 1,3 млрд доларів на відновлення після російського вторгнення, більшість коштів буде спрямована на відбудову енергосистеми країни та критично важливої інфраструктури.

Також, Велика Британія оголосила про те, що надасть Україні нову фінансову допомогу у розмірі 3 млрд доларів впродовж наступних трьох років.

Окрім того, Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) виділить 840 мільйонів євро на реалізацію у 2023 році пріоритетних проєктів відновлення інфраструктури України.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: