fbpx
Сьогодні
20:43 22 Чер 2023

Президент звільнив Кизима з посади посла у Білорусі

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Ігоря Кизима з посади посла України в Білорусі.

Про це пише Рубрика, посилаючись на відповідний указ, оприлюднений на сайті Глави держави.

"Звільнити Кизима Ігоря Юрійовича з посади Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Білорусь",наголошують у рішенні.

Варто зазначити, що попри численні заклики розірвати дипломатичні відносини не лише з рф, а й з Білоруссю, Київ так і не пішов на цей крок після повномасштабного вторгнення росії.

Замість цього Київ декілька разів викликав для консультацій посла у Білорусі, однак незабаром він знову повертався до Мінська.

Востаннє МЗС України вирішило викликати посла Ігоря Кизима для консультацій у квітні через зустріч самопроголошеного президента Александра Лукашенка з ватажком донецьких окупантів Денисом Пушиліним. Після цього український посол не повертався до Мінська.

Довідка

Нагадаємо, що Кизим був призначений послом України в Білорусі 20 лютого 2017 року

Із 2014 по 2015 роки він обіймав посаду тимчасового повіреного у справах України у Великій Британії.

У 2016—2017 роках — радник-посланник посольства України у Великій Британії. Раніше працював на дипломатичних посадах у Франції, Нігерії, Канаді, брав участь у співпраці України з ОБСЄ та НАТО.

Як писала Рубрика, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 15 червня поговорив телефоном з новою Главою болгарського МЗС, колишньою єврокомісаркою Марією Габріель.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: