fbpx
Сьогодні
09:19 21 Чер 2023

У Генічеську окупанти розпочали активну підготовку до евакуації на випадок прориву ЗСУ, - Генштаб

Фото: З відкритих джерел

У Херсонській області на тимчасово захоплених територіях російські загарбники розповсюджують інформацію щодо евакуації через можливий прорив Збройних сил України.

Про це повідомили в Генеральному штабі Збройних сил України, пише Рубрика.

Як зазначають у військовому командуванні, у Генічеську на мобільні телефони колаборантів надходять SMS-повідомлення з детальними інструкціями та координатами точок евакуації.

Це, як вказують у Генштабі, викликає в них паніку.

Що відбувається у Херсонській області

За даними Генштабу, на Херсонському напрямку російські війська продовжують оборонятися. Вони здійснили артилерійські обстріли населених пунктів Золота Балка, Михайлівка, Новоолександрівка, Дудчани, Качкарівка, Шляхове, Козацьке, Миколаївка, Бургунка, Іванівка, Садове, Придніпровське, Наддніпрянське, Молодіжне, Зимівник, Білозерка, Ромашкове, Велетенське, Херсон, Дніпровське, Кізомис Херсонської області.

Російські військові 72 рази обстріляли Херсонську область за добу 20 червня: дві людини загинули, ще вісім отримали поранення. 

"За минулу добу противник здійснив 72 обстріли, випустивши 345 снарядів з мінометів, артилерії, ПТРК, БПЛА, "Градів" та авіації.

По місту Херсону ворог випустив 15 снарядів. Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; територію СТО та будівлі двох закладів освіти у м. Херсоні.

Через російську агресію дві людини загинули, ще вісім – дістали поранення", повідомив голова ОВА Прокудін.

Окрім того, вранці, 18 червня, до Генічеського району завітало Бавовнятко, унаслідок чого палав ворожий склад боєприпасів.

Удар підтвердив і командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

"Партизани горять! Хороша робота, хлопці! Більше вогню!", написав він у своєму Telegram.

Пізніше зявилас інформація, що російські загарбники збираються підірвати свої боєприпаси, що залишилися в підвальних приміщення елеватора і які ще не здетонували.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: