fbpx
Сьогодні
17:40 19 Чер 2023

Маляр повідомила, що на сході росіяни підтягнули сили та здійснюють активний наступ

Фото: Ганна Маляр/Facebook

Ворожі війська підтягнули сили на Лиманському і Куп'янському напрямках та намагаються здійснити наступ.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заступника міністра оборони України Ганну Маляр.

"Ворог підтягнув свої сили та здійснює активний наступ на Лиманському і Куп'янському напрямках, намагаючись перехопити в нас ініціативу. Фіксується висока активність ворожих обстрілів. Тривають гарячі бої", – повідомила вона.

За словами Маляр, росіяни все ще не полишили своїх планів щодо виходу на географічні кордони Донецької та Луганської областей. Для окупантів наразі це основний напрямок наступу. Там сконцентровано значну кількість підрозділів росіян, зокрема десантно-штурмових.

"Наші війська мужньо діють в умовах переваги ворога в силах та засобах і не дають ворогу просуватись", – написала вона.

Довідка

На захоплених територіях Херсонської, Донецької, Луганської та Запорізької областей окупанти влаштували свавілля: можуть безкарно посадити когось "на підвал", забрати майно.

У людей немає доступу навіть до лікарень, в яких лікують виключно окупантів. Окрім того, вони незаконно депортують українських дітей. Наприклад, на початку червня в росію вивезли 150 українських дітей з тимчасово окупованої території Луганської області.

Не краща ситуація і з криміногенною обстановкою – російські злочинці, які перебувають у розшуку в рф, переїжджають на окуповані території України.

Нагадаємо, на початку червня українські військові активізували наступальні дії відразу на декількох ділянках фронту. Зокрема, ЗСУ просувають на флангах Бахмутського напрямку.

Крім того, наші воїни почали звільняти населені пункти на Бердянському та Запорізькому напрямках. Довгий час лінія фронту на цих напрямках була незмінною.

У Запорізькій області вдалося деокупувати такі населені пункти:

У Донецькій області наші воїни звільнили села:

Сьогодні, 19 червня, заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що ЗСУ звільнили П'ятихатки на Запоріжжі.

При цьому британська розвідка зазначає, що окупаційні війська зараз зазнають найбільших втрат з часів піку битви за Бахмут у березні цього року.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: