fbpx
Сьогодні
22:30 19 Чер 2023

Маляр прокоментувала ситуацію на фронті: буде жорсткий двобій

Фото: РБК-Україна

Ворог намагається зупинити наступальні дії військових Збройних сил України та не здається. Тому потрібно налаштуватися на жорсткий двобій.

Як повідомляє Рубрика, про це в ефірі телемарафону заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, на півдні українським військовим важко просуватися, оскільки ворог продовжує опір. При цьому захисники стикаються з "суцільним замінуванням".

"Потрібно розуміти, що ворог не здаватиметься легко, і ми повинні налаштуватися, що це буде дуже жорсткий двобій. Власне, це зараз і відбувається", – уточнила заступник міністра.

Маляр також зазначила, що не варто вимірювати успіх ЗСУ лише у кілометрах або звільнених населених пунктах, оскільки операція має кілька завдань. Їх уже виконують військові.

"Вони рухаються так, як і мали рухатися. Найбільші результати ще попереду", – заявила чиновниця.

Вона додала, що на Куп'янському та Лиманському напрямках українські захисники перебувають у дуже запеклій обороні і жодного метра ворогові окупувати не вдалося.

Такі дії ворога Маляр пояснила тим, що він не залишає своєї ключової мети – вихід на рубежі Донецької та Луганської областей.

Довідка

Нагадаємо, на початку червня українські військові активізували наступальні дії відразу на декількох ділянках фронту. Зокрема, ЗСУ просувають на флангах Бахмутського напрямку.

Крім того, наші воїни почали звільняти населені пункти на Бердянському та Запорізькому напрямках. Довгий час лінія фронту на цих напрямках була незмінною.

У Запорізькій області вдалося деокупувати такі населені пункти:

У Донецькій області наші воїни звільнили села:

Сьогодні, 19 червня, заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що ЗСУ звільнили П'ятихатки на Запоріжжі.

При цьому британська розвідка зазначає, що окупаційні війська зараз зазнають найбільших втрат з часів піку битви за Бахмут у березні цього року.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: