fbpx
Сьогодні
16:35 20 Чер 2023

Київський апеляційний суд залишив Богуслаєва під вартою

Київський апеляційний суд у понеділок залишив під вартою колишнього президента АТ "Мотор Січ", який підозрюється у пособництві державі-агресору – рф.

Про це у Фейсбуці поінформувала пресслужба судової установи.

"За результатом апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 19 травня 2023 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту в інтересах підозрюваного Б. – без задоволення", – йдеться у повідомленні.

Довідка

Наприкінці жовтня 2022 року затримали ексвласника та почесного президента підприємства "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва. Суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Його підозрюють у незаконному постачанні товарів військового призначення для російської штурмової авіації. Так, українське підприємство постачало запчастини до гелікоптерів Мі-8АМТШ-ВН "Сапсан", Ка-52 "Алігатор" та Мі-28Н "Нічний мисливець", які використовували у війні проти України.

В СБУ опублікували аудіозаписи розмов Богуслаєва та російського чиновника. У спецслужбі кажуть, що частину розмов записали ще у 2021 році. А деякі аудіо підтверджують, що Богуслаєв співпрацював із росією навіть після 24 лютого та обстрілу заводу.

На початку листопада 2022-го СБУ арештувала все майно Богуслаєва та начальника Департаменту зовнішньоекономічної діяльності підприємства. Йде мова про гроші у гривневому еквіваленті, транспорт і нерухомість. Усе це коштує майже мільярд гривень.

Після цього стало відомо, що "Мотор Січ" та ще низка важливих підприємств перейдуть у власність держави.

Вилучені активи набули статусу військового майна. Управління ними здійснюватиме Міністерство оборони.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: