fbpx
Сьогодні
22:44 18 Чер 2023

Воїни ЗСУ на півдні знищили чотири ворожих дрони

Фото: t me/milinua

Військові Збройних сил України знищили ще чотири безпілотні літаючі апарати російських загарбників на півдні.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на повідомлення оперативного командування "Південь" у Facebook.

"18 червня 2023 року силами і засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" знищено чотири безпілотники", – йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що в:

  • Херсонській області знищено два ударних БпЛА "Ланцет" і один БпЛА ZALA,
  • Миколаївській області – один БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Довідка

Для виконання спостереження за протяжними і локальними об'єктами у важкодоступній місцевості, був розроблений безпілотник з назвою "Орлан-10". Його основне завдання полягає в автоматизованому спостереженні та зборі інформації про різні об'єкти в складних територіальних умовах.

Безпілотник "Ланцет" призначений для проведення спостереження в широкому діапазоні метеоумов і аналізу підстильної поверхні. Він також здатний визначити ступінь завданих збитків, виявити вибухові пристрої, виконувати скидання вантажів, здійснювати прикордонний контроль і коригувати вогонь під час військових операцій або інших критичних ситуацій.

З моменту початку російського вторгнення в Україну, територія Херсонської області зазнає постійних атак з боку російських сил. На початку березня російські війська захопили контроль над містом Херсон і практично всією територією області. На початку листопада українські Збройні сили змогли звільнити правобережну частину Херсонської області, включно з Херсоном.

Однак лівий берег регіону досі перебуває під російською окупацією. Ця територія стала базою для російських військових операцій, і практично щодня росіяни запускають безпілотники для проведення розвідки та збору інформації.

Нагадаємо, що на Таврійському напрямку втрати російської армії протягом минулої доби склали понад чотири роти.

Загалом військові Збройних сил України просуваються під Авдіївкою Донецької області. Також наші воїни мають успіх у Запорізькій області.

Також у неділю, 18 червня, українські захисники збили російський ударний вертоліт Ка-52 "Алігатор".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: