fbpx
Сьогодні
11:18 18 Чер 2023

Українська платформа зі збирання коштів на допомогу Donatello запускає бета-версію підписок: навіщо це рішення

Фото: З відкритих джерел

Використовуючи аналогію американського сервісу Patreon, українська платформа донатів Donatello, яка працює за принципом маркетплейсу, запустила свою бета-версію підписок.

Про це повідомляє пресслужба Donatello у Twitter.

У чому проблема?

Раніше щодо платформи Patreon в українських соцмережах та медіа лунала критика через незрозумілі рішення компанії про блокування акаунтів українських активістів.

Так, у день повномасштабного вторгнення Patreon заблокував акаунт одного з найбільших українських благодійних фондів "Повернись живим" з запланованими донатами на загальну суму 250 тис доларів.

Також український блогер Сергій Стерненко наприкінці березня 2023 року повідомив, що його акаунт на Patreon теж видалили через порушення правил платформи, а саме "фінансування мілітарних цілей".

Яке рішення?

Українська платформа донатів Donatello запустила свою бета-версію підписок.

Як це працює?

На цей час функція підписок працює в бета-версії, а розмір комісії складає лише 2%.

"Ви просили – ми зробили. Підписки на Донателло! Строго не судіть, це ще бета-версія, попереду багато роботи. Збираємо відгуки, покращуємо досвід користувачів, додаємо нові фічі", зазначають в компанії.

Проте на Patreon досі продовжують збирати донати проросійські акаунти, серед яких Сємьон Пєгов (WarGonzo), який відкрито збирає кошти для армії російської федерації.

Що відомо про Donatello 

Donatello – це українська платформа донатів, яка працює за принципом маркетплейсу. Користувачі платформи — автори контенту та їхні підписники.

Авторський контент (медіа-контент) — це будь-яка авторська текстова або аудіо-візуальна інформація, поширена за допомогою онлайн-сервісів та платформ (наприклад: YouTube, Twitch, Facebook, Instagram, TikTok та інші).

Автори — це блогери, ведучі онлайн-трасляцій (стрімери), музиканти, письменники, перекладачі, дизайнери, художники та інші. Підписники авторів підримують їхню творчість за допомогою донатів.

Автори мають можливість створити власні донат-сторінки на нашій платформі. Посилання на свою донат-сторінку автори публікують на інших онлайн-сервісах і у соцмережах.

Підписники — це споживачі авторського контенту, які мають можливість надіслати донат авторові.

Донат — це добровільна пожертва підписника авторові контенту або оплата авторові за споживання контенту (залежно від виду діяльності автора). Сума коштів, яка надсилається у вигляді донату, добровільно і на власний розсуд визначається підписником (користувачем).

Автори контенту самостійно визначають свій вид діяльності.

Нагадаємо, що Rakuten Viber запитував в українців, як вони донатять Збройним силам України на 12-му місяці війни.

Також ми повідомляли, що завдяки внескам донорів з України та всього світу благодійний фонд Сергія Притули закупив 101 гусеничний броньовик. Перші 24 броньовані машини прибули 1-2 березня в Україну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: