fbpx
Сьогодні
15:43 17 Чер 2023

У Кременчуці на підприємстві стався витік аміаку: чи є загроза для мешканців

Фото: Ілюстративне

У місті Кременчук Полтавської області стався витік аміаку, відомо про госпіталізацію двох працівників.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Facebook Кременчуцької міської ради.

Як зазначили у міськраді, надзвичайна подія сталася у суботу, 17 червня, на місцевому підприємстві "Кременчуцький м'ясокомбінат".

"У результаті аварії постраждали два працівники, яких доставили до лікарні з діагнозом – отруєння парами аміаку, стан середньої тяжкості", наголосили у повідомленні.

Як розповіли у міськраді, аварійна бригада припинила витік аміаку та локалізувала аварію. Окрім того, фахівці здійснили забір проб повітря. Як зазначили, аміаку у повітрі не виявили.

"Аварія мала об'єктовий рівень, хімічно небезпечна речовина не потрапила за межі підприємства, тому немає загрози для життя та здоров'я населення", наголошують у міськраді.

Нагадаємо, через ворожі обстріли 5 червня відбулася розгерметизація трубопроводу з аміаком у Куп'янському районі Харківської області. На щастя, витоку аміаку не сталося.

Довідка

  • Аміак — легкий. Від нього можна сховатись у підвалах, але до верхніх поверхів він дійде дуже швидко, бо підіймається вгору.

Якщо людина вдихає велику концентрацію аміаку, вона може отримати серйозне отруєння. Серед його симптомів — печіння слизових оболонок рота і носа, сильний кашель, задуха та навіть опіки дихальних шляхів. Страждають і очі — аміак може викликати сильне подразнення, аж до сліпоти.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: