fbpx
Сьогодні
10:48 17 Чер 2023

Розвідка Британії: армія рф має тимчасову перевагу на півдні завдяки додатковим ударним гелікоптерам

English version here

Фото: wikimedia.org.

Російські агресори тимчасово отримали перевагу у повітрі на півдні, тому що з початком українського контрнаступу перекинули туди додаткові ударні гвинтокрили.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт розвідки Міноборони Британії станом на 17 червня.

Як вважають британські аналітики, з початком українського контрнаступу на півдні російська армія перекинула туди додаткові ударні гелікоптери.

Це видно з доступних супутникових знімків, що засвідчують розташування на летовищі Бердянська понад 20 додаткових російських ударних гвинтокрилів.

"У постійному змаганні між авіацією та засобами протидії їй, Росія, ймовірно, отримала на півдні України тимчасову перевагу, зокрема завдяки ударним гелікоптерам, які можуть застосовувати ракети більшої дальності по наземних цілях", наголошують в огляді.

Нагадаємо, що Міноборони Британії вже повідомляло про збільшення кількості бойових вильотів російської тактичної авіації, особливо над південною частиною України, вже спостерігається протягом останніх двох тижнів. Ймовірно, це є відповіддю на контрнаступ ЗСУ.

Своєю чергою, українські захисники знищили вже понад 300 військових гелікоптерів країни-окупанта з початку війни.

Тільки за останній тиждень українські воїни 3 гвинтокрили.

"Ювілейним" став російський Ка-52 "Алігатор", збитий 12 червня.

Нагадаємо, що 15 червня, морські піхотинці ліквідували російський ударний вертоліт Ка-52 "Алігатор", який став 301-м знищеним вертольотом ворога від початку великої війни.

А вже вчора, 16 червня, воїни Збройних сил України знищили ще один ворожий ударний вертоліт Ка-52.

Окрім того, у британській розвідці повідомили, що російський генерал-майор Сергєй Горячев ймовірно загинув під час удару по командному пункту приблизно 12 червня.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: