fbpx
Сьогодні
Фото 11:00 15 Чер 2023

У Києві можуть з'явитися дощові сади: у чому рішення

Фото: archimatika

Аби перейняти досвід в ландшафтному дизайні, працівники "Київзеленбуду" зустрілися з архітекторами archimatika на території ЖК "Файна таун".

Як інформує Рубрика, про це пише Pragmatika.

У чому проблема?

За кордоном влаштування дощових садів є звичною містобудівною практикою, в Україні ж лише починають робити перші кроки у цьому напрямку.

Яке рішення?

"Дощові сади – це практичне рішення для територій, де часто спостерігаємо застій води, за рахунок влаштування дренажу та висадження рослин, які поглинають надлишкову вологу. Крім того, це справді виглядає красиво.
Для Києва, враховуючи перепади температури, рясні опади, які вже стали звичними останнім часом, особливості ґрунту, а відтак і наявність територій, де вода повільно сходить – це актуально", – каже генеральний директор КО "Київзеленбуд" Олексій Король.

Як це працює?

"Файна таун" – це проєкт житлового комплексу з напіввідкритими кварталами та Смарт-вулицею від archimatika. Зокрема комплекс відомий своїми дощовими садами.

Ця частина поєднує геопластику, натуральний камінь, досить простий асортимент дерев та кущів, а також стійких до затоплення багаторічників. Мешканці житлового комплексу мають можливість прогулюватися пішохідними містками та насолоджуватися ландшафтом.

Фото: archimatika

Крім цього, дощовий сад одразу став новим дитячим майданчиком для малечі, а туманний фонтан – новою забавкою, яка викликає у дітей безліч емоцій. Основна мета – інтеграція природи у житловий комплекс.

Фото: archimatika

Почати реалізовувати такі ідеї в місті Києві цілком можливо. Дощові сади дозволять знизити навантаження на основну систему каналізації, при тому створити привабливий ландшафт.

Фото: archimatika

"Дуже тішить зацікавленість проєктом саме з боку організації, що відповідає за озеленення нашої столиці. Це можливість перейняти цікаві ідеї, які здатні урізноманітнити бачення облаштування благоустрою Києва. Ми вбачаємо дуже позитивним той факт, що наші колеги готові переймати практики реалізації саме комерційних обʼєктів", – зазначає ландшафтна архітекторка archimatika Юлія Євтушенко.

Нагадаємо, що майданчики для гри в петанк відкрили в трьох парках Солом'янського, Подільського та Шевченківського районів столиці.

Також Рубрика повідомляла, що поблизу Києва ландшафтний "Добропарк" планує створити долину сучасного мистецтва та просить відгукнутись українських художників і скульпторів.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: