fbpx
Сьогодні
12:15 14 Чер 2023

У Мадриді планують запустити громадський автобус із панорамними вікнами та скляною стелею: навіщо це рішення

Фото: The Mayor

Уже у 2024 році в іспанській столиці Мадрид планують запустити футуристичний громадський автобус із панорамними вікнами та скляною стелею.

Про це пише Рубрика, посилаючись на The Mayor.

У чому проблема?

Невпинний рух великої кількості приватних автомобілів, перевантаження трас призводить до заторів. Власники авто витрачають багато часу на дорогу. Окрім того, це згубно впливає на довкілля. Адже концентрації шкідливих речовин під час корок перевищують гранично допустимі норми.

У переповнених автомобілями містах країн Заходу вже давно міркують над проблемою: як зробити привабливішим, комфортнішим та мобільнішим громадський транспорт. 

Яке рішення?

Щоб переконати громадян паркувати авто за містом та пересідати на метро, автобус чи трамвай, як докази використовують не лише швидкість та комфорт громадського транспорту, але й його сучасний високохудожній.

Проєкт цього автобуса розробила креативна агенція Hector Serrano Studio. Футуристичний автобус із назвою Horizonte переміг у конкурсі від транспортного оператора Мадрида EMT.

Як це працює?

Як повідомляють, автобус матиме великі двері для зручності пасажирів, зокрема для людей з інвалідністю. Для оздоблення інтерʼєру використовуватимуть екологічні матеріали.

Іспанія громадський транспорт

Фото: The Mayor

Панорамні вікна і скляний люк мають підкреслити наявність простору всередині автобуса.

Іспанія громадський транспорт

Фото: The Mayor

За їхніми словами, Horizonte представляє інноваційний і футуристичний образ, який має підкреслити привабливість громадського транспорту в Мадриді.

Перший прототип автобуса представлять громаді у 2024 році. Після цього транспортний оператор EMT збере зауваження, щоби інтегрувати їх в остаточний дизайн.

Нагадаємо, що грудні 2022-го у Мадриді зняли з маршрутів останні 12 дизельних автобусів. Тепер місто обслуговується лише транспортом на зрідженому газі та електробусами, які вважають більш екологічними.

У 2023-му Мадрид планує закупити перші десять водневих автобусів та ще 150 електробусів. За два роки частка електричних автобусів у муніципальному парку має досягнути 25%.

Як писала Рубрика, Вінниця отримала допомогу зі Швейцарії, зокрема місту передали 16 трамваїв Tram 2000.

Рубрика:
Авто Екологія

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: