fbpx
Сьогодні
16:34 14 Чер 2023

Херсонські музейники ідентифікували ще три картини, що були вкрадені окупантами

English version here

Херсонські музейники ідентифікували ще три картини, що були вкрадені російськими загарбниками і вивезені у тимчасово окупований Крим.

Про це повідомляє Херсонський художній музей.

"Ідентифікація вкрадених творів мистецтва триває", – йдеться у повідомленні.

Для ідентифікації музейники скористалися світлиною із Сімферополя, на яку потрапив список викрадених робіт. Як зазначається, вона була зроблена 1 квітня 2023 року при підписанні так званого "договору" про зберігання вкрадених творів в Центральному музеї Тавриди.

За списком вирахували ще кілька робіт, які зараз стовідсотково незаконно перебувають в окупованому Криму. Зокрема, це картина Івана Гопкала "Парк", 1959 рік.

Також це робота Михайла Чепика, "Париж. Бульвар Мадлен",1967 рік. Як зазначається, український живописець був знаний як майстер тематичних картин і пейзажів. Викрадена робота належить до відомої серії Чепика з видами Франції, яку художник створив після своїх закордонних творчих відряджень.

Ще одна робота – Юрія Баликова "Човни", 1979 рік. Як розповідають у музеї, український художник працював переважно у галузі станкового живопису, він відомий як майстер жанрової картини, пейзажист, портретист. Серед викраденого ідентифікована графічна робота художника.

Довідка

Херсонські музейники – працівники Херсонського художнього музею імені Олексія Шовкуненка, взялися ідентифікувати викрадені твори мистецтва, які "випливли" у Криму.

Наразі можна стверджувати, що під виглядом так званої "евакуації" окупанти вивезли з музею понад 11 тисяч творів мистецтва.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: