fbpx
Сьогодні
09:29 12 Чер 2023

У смітті, яке прибиває до узбережжя, зокрема Одеси, може бути вибухівка, - Гуменюк

English version here

Керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк

У купах уламків та сміття, яке знесло водою з Каховського водосховища та зараз прибиває до узбережжя, зокрема Одеси, можуть бути небезпечні предмети. Прибирати сміття можна тільки після перевірки вибухотехніків.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказала керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

"Найголовніше всім потрібно запам'ятати: при будь-яких поривах доброї волі треба пам'ятати про безпеку. І пам'ятати, що в купах сміття, навіть в уламках суші, яка дрейфує і приноситься до морського узбережжя, серед залишків побутових предметів, будь-яких конструкцій можуть бути небезпечні предмети, знесені з позицій, польових складів БК, оборонних смуг, які налаштували росіяни на Лівому березі. Там може бути все що завгодно.
Ми не гарантуємо, що це тільки якірні міни, які ви точно розпізнаєте, це можуть бути ті самі "лєпєстки" – підступні і небезпечні. При найменшому дотику підриваються, вибух потужний. Не можна самотужки організовувати навіть збір того сміття, яке принесло до берега. Необхідно звертатися до фахівців – піротехніків, вибухотехніків, щоб обстежили місцевість і тільки після того, як дали заключення, можна включати добру волю і очищати узбережжя", – сказала Гуменюк.

Довідка

Як писала Рубрика, у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, що розташована за декілька кілометрів від тимчасово окупованого міста Нова Каховка Херсонської області.

Зазначимо, що у Херсоні рівень води знизився більш як на метр станом на 10 червня.

Станом на ранок 11 червня Каховське водосховище втратило майже 15 куб.км води, що складає 70% його обсягів.

За даними Укргідроенерго, рівень води у Дніпрі у Херсоні становить 4,18 метра. За добу показник знизився на 54 см.

Володимир Зеленський наголосив, що створена росіянами катастрофа на Каховській ГЕС не зупинить Україну у деокупації власних територій і не збільшила шанси окупантів залишитись на цій землі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: