fbpx
Сьогодні
16:29 10 Чер 2023

Усі командувачі налаштовані позитивно, так путіну й передайте, - Президент щодо контрнаступу ЗСУ

Фото: Офіс Президента

Усі українські командувачі налаштовані позитивно щодо контрнаступу Збройних сил України.

Про це заявив президент Володимир Зеленський, 10 червня, під час пресконференції в Києві після зустрічі з прем'єрміністром Канади Джастіном Трюдо.

Журналісти запитали Главу держави про перебіг контрнаступу.

"Я щодня на зв'язку з нашими командувачами різних напрямків – Сирським, Тарнавським, Москальовим, Наєвим, Залужним. Усі зараз налаштовані позитивно. Так Путіну й передайте…

З моєї точки зору, контрнаступальні оборонні дії проходять в Україні. На якій стадії – я не буду говорити детально. І вважаю, що ми будемо це відчувати", наголосив Президент.

Зеленський також підкреслив, що "не довіряв би телеграм-каналам і Путіну".

"Довіряти треба нашим військовим", резюмував Зеленський.

Нагадаємо, що 9 червня президент росії володимир путін заявив, що український контрнаступ почався. Водночас він стверджує, що "на жодній ділянці бойових дій українські війська не досягли поставлених цілей".

Відмітимо, що зі слів речника Сил оборони Східного напрямку полковника Сергія Череватого в ефірі телемарафону "Єдині новини", Збройні сили України на Бахмутському напрямку за минулу добу змогли просунутись до 1400 метрів на різних ділянках фронту.

Своєю чергою у британській розвідці вважають, що українським Збройним силам ймовірно вдалось досягти значного прогресу й прорвати першу лінію російської оборони в деяких районах фронту.

Як писала Рубрика, за минулу добу, 10 червня, українські Збройні сили ліквідували близько 900 загарбників, загалом з початку російської агресії окупанти втратили особового складу понад 214 600 тисяч вояк.

Що відомо про контрнаступ українських військових

Нагадаємо, що українське політичне та військове командування неодноразово заявляло про підготовку наших воїнів до контрнаступу з метою продовження звільнення територій України від російських окупантів.

Спочатку очікувалось, що контрнаступ відбудеться вже навесні. Окрім того припускали, що активні бої все ж можуть продовжитись влітку.

Відмітимо, що міністерства оборони росії, 5 червня, повідомило, що наші воїни розпочали "широкомасштабний наступ" на декількох ділянках фронту.

Своєю чергою, секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов наголосив, що наступ Збройних сил ще не розпочався, однак він наближається.

Протягом останнього тижня росія систематично поширює фейкову інформацію. Зокрема, мова йде про нібито "великі втрати ЗСУ" та "знищення техніки Заходу". Україна, зі свого боку, спростовує ці недостовірні заяви.

Як відзначила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, ворог таким чином намагається "заповнити ефір", оскільки провалив усі цілі, які ставив на початку повномасштабного вторгнення.

"Як то кажуть, дайте їм можливість захлинутися у своїй брехні. А що стосується роботи Сил оборони – майте терпіння", – зауважила Гуменюк в ефірі телемарафону.

Тим часом за словами президента Володимира Зеленського, наші воїни вже готові до контрнаступальних дій, однак невідомо, коли саме вони розпочнуться.

Також днями головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний оприлюднив відео з українськими військовими, які просять "благословити рішучий наступ".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: