fbpx
Сьогодні
22:32 11 Чер 2023

ОВА: з окупованого лівого берега Херсонщини евакуювали вже 112 людей

Фото: t.me/UA_National_Police

Після підриву росіянами греблі Каховської гідроелектростанції з тимчасово окупованого лівобережжя Херсонської області вдалося евакуювати вже 112 осіб.

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін в ефірі телемарафону, пише Рубрика.

"Всіх деталей не можу зараз розкрити, але на сьогодні з лівобережжя вдалося витягнути вже 112 наших людей, з яких 54 жінки та 7 дітей", – розповів голова Херсонської ОВА.

Прокудін зазначив, що у неділю росіяни відкрили вогонь по трьох човнах, якими рятували людей з затопленого лівого берега.

Він також повідомив, що станом на вечір неділі середній рівень води на затопленій Херсонщині становить 3,93 м, і ця цифра продовжує зменшуватись.

Підтопленими залишаються 46 населених пунктів, з них 32 на правому березі та 14 на лівобережжі.

Спалахів інфекційних хвороб, пов'язаних з затопленням територій, на Херсонщині не зафіксовано, ця ситуація щодня контролюється, наголосив Прокудін.

Довідка

У Нацполіції повідомили, що з лівого берега Херсонщини цього разу вдалося евакуювати 21 людину.

"21 людина ледь вибралася зі смертельної водяної пастки на окупованому лівобережжі. Практично всі – люди похилого віку, маломобільні. Це був великий ризик, але ми не могли залишити людей напризволяще. В результаті – підступний обстріл у спину. Троє загиблих цивільних. Десятеро людей травмовані", – йдеться в повідомленні.

Херсонська обласна прокуратура повідомила, що 11 червня російські військові обстріляли цивільне населення під час проведення евакуаційних заходів з підтоплених населених пунктів тимчасово окупованої лівобережної частини Херсонщини. Внаслідок цього троє людей загинуло й щонайменше 23 людини травмовано. 

Що відомо про ситуацію на лівому березі Херсонщини

Як відомо, через підрив російськими військовими Каховської греблі частина лівого берега Херсонської області була затоплена, зокрема місто Олешки. Станом на 11 червня там затоплено 14 населених пунктів.

Ситуація на окупованому лівобережжі критична, оскільки росіяни не проводять масову евакуацію населення. Окрім того, ще й обстрілюють населені пункти.

У мережі заявляли про численні жертви через затоплення. На цей час цю інформацію не підтверджує українська влада, бо доступу до окупованої території немає.

Нагадаємо, що в окупованому місті Олешки підтвердили загибель 9 людей через підтоплення.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: