fbpx
Сьогодні
18:51 10 Чер 2023

Київщина відправила на Херсонщину чергову партію допомоги: як працює це рішення

English version here

Київська область відправила чергову партію допомоги для постраждалих через підрив російськими військами Каховської гідроелектростанції.

Про це Київська обласна військова адміністрація повідомляє у Телеграмі.

У чому проблема?

Як писала Рубрика, у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, що розташована за декілька кілометрів від тимчасово окупованого міста Нова Каховка Херсонської області.

Станція відновленню не підлягає. На Херсонщині тривають рятувальні роботи та евакуація населення з місць затоплення. Особливо складна ситуація – на тимчасово окупованих територіях, де загарбники залишили людей без жодної допомоги.

Також кореспондент Рубрики повідомляв, що на затопленій лівобережній Херсонщині росіяни стріляють по людях, які намагаються евакуюватися.

Яке рішення?

Зокрема, від Київщини відправили 15 генераторів, 5 човнів, 400 літрів дизеля, 2 помпи, теплову гармату, 300 продуктових наборів, гігієнічні набори, 2 тонни води та медикаменти.

Як це працює?

"Продовжуємо збирати все необхідне для подолання наслідків цієї рукотворної катастрофи та підтримки людей на затоплених територіях. Вкотре нагадуємо, що у Київській області готові 3000 місць проживання для тих, хто прибуває із зони лиха. Звертайтеся щодо розселення за телефоном: (099) 510 72 12", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, ООН направила у Херсонську область гуманітарні конвої.

Також глава організації  МАГАТЕ анонсував запуск програми допомоги Україні у зв'язку з підривом Каховської ГЕС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: