fbpx
Сьогодні
09:08 06 Чер 2023

Вода рухається дуже швидко: опублікували відео зі зруйнованої російськими загарбниками Каховської ГЕС

Каховська ГЕС руйнаціяp

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Мінкульті SPRAVDI опублікував відео з підірваної російськими окупантами Каховської ГЕС.

Про це пишуть у Telegram SPRAVDI та Енергоатом.

На відео добре видно, що гребля повністю зруйнована і машинна зала ГЕС теж. Вода рухається великим потоком і дуже швидко.

"Внаслідок підриву рівень води в Каховському водосховищі стрімко знижується, що є додатковою загрозою для тимчасово окупованої Запорізької АЕС.

Вода з Каховського водосховища необхідна для того, щоб станція отримувала підживлення для конденсаторів турбін і систем безпеки ЗАЕС. Зараз станційний ставок-охолоджувач наповнений: станом на 8:00 ранку рівень води становить 16,6 метра, і цього достатньо для потреб станції", зазначили в Енергоатомі.

Окрім того, повідомляють, що на даний час ситуація на ЗАЕС під контролем, український персонал моніторить усі показники.

Довідка

Нагадаємо, що у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, що розташована за декілька кілометрів від тимчасово окупованого міста Нова Каховка Херсонської області.

Унаслідок руйнування дамби, вода в Каховському водосховищі почала стрімко падати, загрожуючи підтопленням.

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що почалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів.

Зауважимо, у ніч на 6 червня російські пропагандистські пабліки масово почали звинувачувати українську армію у підриві ГЕС. За офіційними даними, Сили оборони України жодних військових операцій у цьому квадраті не проводили.

Окрім того, у МВС України також повідомили про початок евакуації цивільного населення із потенційних зон затоплення на правобережній частині річки Дніпро, а саме: села Миколаївка, Ольгівка, Львове, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Придніпровське, Садове та частково місто Херсон – острів Корабель.

У дописі зазначають, що рівень води підіймається і всім, хто знаходиться у зоні небезпеки необхідно:

  • вимкнути всі електроприлади
  • взяти документи і речі першої потреби
  • подбати про близьких і домашніх улюбленців
  • виконувати інструкції рятувальників та поліцейських

Нагадаємо, раніше Рубрика попереджала, що мінування Каховської ГЕС — серйозна загроза населенню тимчасово окупованих територій. "Рубрика" підготувала докладну інструкцію про те, як діяти в разі підриву, щоб врятуватися самим та допомогти іншим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: