fbpx
Сьогодні
Відео 11:49 06 Чер 2023

На Київщині господар навів вогонь ЗСУ на власну ферму, щоб знищити ворогів: рішення для перемоги

Сьогодні Олександр Кривошея із Київщини вже відновлює своє господарство. А рік тому господар навів вогонь на власну ферму, щоб знищити російських загарбників.

Як інформує Рубрика, про безстрашного фермера розповідає ШоТам.

У чому проблема?

До великого вторгнення Олександр Кривошея мав 500 гектарів землі, вирощував зернові, тримав худобу. У перші ж дні нападу росії на його поле впав збитий ворожий гелікоптер, а в село заїхали росіяни.

"Освободітєлі" оселилися на Олександровій фермі, їли його худобу та гатили звідти по Київщині.

"Майже вся артилерія, судячи по тих гільзах, що ми знаходили на полях, то вони якраз били оце по Гостомелю, Ірпеню. Причому жорстоко били", — Олександр Кривошея, співвласник агрогосподарства «Солов'їне».

Яке рішення?

"Поборотися з неприємностями та їх перемогти — це ж якось цікавіше!", — Олександр Кривошея, співвласник агрогосподарства "Солов'їне".

Разом із родиною він встиг виїхати до Хмельницького, але сидіти, склавши руки, не міг. Тримав зв'язок із батьком, який залишився в селі, та передавав інформацію нашим захисникам.

А одного дня надав ЗСУ найдорожчі координати — власних складів, придбаних напередодні вторгнення.

Як це працює?

Хоча б чимось потрібно було допомагати. Все, що робили, і все, що заробили — все зрівнялося з нулем. Тато каже: "Горять твої склади". Я спитав: "Сильно чи несильно?". Він каже: "Конкретно", — Олександр Кривошея, співвласник агрогосподарства "Солов'їне".

Ворожу базу було знищено, але й Олександр втратив усе: приміщення, техніку та зерно.

"Днів два я точно не їв — такий клубок як став у грудях. Саме майна, не враховуючи будівель, то десь до 15 мільйонів ми втратили", — Олександр Кривошея, співвласник агрогосподарства «Солов'їне».

Повернувшись додому, фермер узявся засипати окопи та очищати поля від ракет.

"Тут усього було: і снаряди, і ракети. Директор музею Вітчизняної війни «Батьківщина-мати» приїхав і каже: "Дайте хоч що-небудь, мені потрібно в музей". То він там собі повідбирав", — Олександр Кривошея, співвласник агрогосподарства "Солов'їне".

Силу рухатися далі надала підтримка українців, які донатили кошти на ремонт складу. Благодійний фонд Keep Going оголосив збір, і за 3 дні отримали понад 600 000 гривень.

"Самі в шоці були, навіть трохи більше було: не встигли вчасно його стопорнути, то трошки навіть більше, ще на асфальт вистачило. І це було рушієм, стартом для відновлення", — Олександр Кривошея, співвласник агрогосподарства «Солов'їне».

Фермер відновив дах та ворота, позичив техніку у знайомих і засіяв поле зерновими. Зібрав урожай, але залишився в мінусі, бо рік вторгнення був надскладним для агросектору.

Утім він не здається, а багато працює, щоб поставити на ноги бізнес і розрахуватися з боргами.

Чоловік ні про що не жалкує і мріє, щоб його "Солов'їне" підприємство знову защебетало.

Нагадаємо, Рубрика писала, як врятували Фельдман Екопарк і які тварини вже повертаються туди.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: