fbpx
Сьогодні
12:10 04 Чер 2023

Співак з інвалідністю на вуличних концертах зібрав для ЗСУ вже понад 200 тисяч гривень

Співак із інвалідністю, Іван Заміга, із початку повномасштабного вторгнення почав віддавати частину своїх коштів за вуличні концерти на потреби ЗСУ та тероборони. Таким чином для потреб Захисників України уже передав понад 200 тис. грн.

Він виступає кожного дня в різних містах України, іноді на декілька днів виїздить у Польщу, Чехію, Францію, Німеччину, розповіли для "Рубрики" організатори.

Із лютого 2023 року організацією його ще й НЕвуличних концертів займається Марія Ціко. Марія ніколи не планувала стати продюсеркою, але на десятому році російсько-української війни почала займатися організацією концертів Івана щоб допомагати наближати Перемогу України. Вони з Іваном намагаються зібрати на автомобіль для військових або волонтерів, які доставляють вантажі на нуль.Таких НЕвуличних концертів уже проведено 6.

Іван Заміга

Іван Заміга усе своє життя пересувається на інвалідному візку. Грати на гітарі навчився самостійно. З 2015-го заробляє на життя музикою. Також він віцечемпіон світу зі спортивних танців на інвалідному візку. І попри те, що міг би поїхати в будь-яку країну Європи і виступати в якості танцівника, обрав для себе залишатися в Україні та допомагати наближати Перемогу так, як він це може робити: своїм співом. У його репертуарі кавери найкращих пісень українською, англійською та іспанською мовами.

Іван Заміга

Фото: Alex Fomin

За 2022 рік чоловік провів 269 вуличних концертів на підтримку ЗСУ. На Кіровоградщині ж дав найбільше саме НЕвуличних концертів для збору на автівку. Так у Цибулівській громаді в скриньку артиста вкинули поки що рекордну суму 30 050 гривень. Така суму вийшла ще й тому, що волонтери (а в Цибулевому діє 3 офіційно зареєстровані волонтерські організації) та небайдужі жителі села перед концертом організували ярмарок смаколиків та декоративних виробів й усі виручені кошти доклали до збору музиканта на авто для ЗСУ.

Іван Заміга

Іван Заміга

Фото: Alex Fomin

Каже, не зміг сидіти вдома, коли після повномасштабного вторгнення вишикувалися люди до військкоматів. Тож роздрукував табличку зі своїм гаслом "Я не можу стріляти, але вмію співати" і почав виступати.

Співак передає гроші лише перевіреним волонтерам під цільові запити військових – виготовлення окопних свічок, димових шашок тощо. А з концертів організованих Марією Ціко відкладає кошти на автівку для потреб Захисників.

Підтримати їхні волонтерські потуги можна навіть через перегляд онлайн-трансляцій концертів. Так за цим лінком найновіший концерт Івана Заміги організований Марією Ціко у м. Черкаси:

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: