fbpx
Сьогодні
Відео 16:13 29 Тра 2023

Українська армія знищила декілька складів та баз ворога під захопленим Маріуполем, - міськрада

Фото: Getty Images

російські загарбники довгий час вважали тимчасово окупований Маріуполь, який знаходиться за 80 км від лінії фронту, тиловим. Проте ситуація змінилася.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Маріупольську міську раду в Telegram.

"Кількість ударів по базуванню російських окупантів на маріупольському напрямку збільшується. Днями у Маріуполі та районі пролунали вибухи",- йдеться в повідомленні.

Зокрема, за попередніми даними, були нанесені удари у Юрʼївці, Нікольському та Урзуфі. Тут розміщуються склади БК та бази росіян.

"Нещодавно ці населені пункти окупанти вважали тиловими, але ситуація змінюється", – додали в міськраді.

Маріуполь розташований на відстані щонайменше 80 км від лінії фронту. Зазначимо, що Україна отримала від Британії ракети Storm Shadow дальністю понад 250 км. На кінець травня вони на 100% вразили цілі, які визначив Генеральний штаб ЗСУ.

Зараз окупанти використовують Маріуполь як свою військову базу, особливо порт. Однак у Маріуполі останнім часом почастішали вибухи. Зокрема, 19 травня в районі Маріупольського аеропорту.

А 26 травня у тимчасово захопленому Маріуполі в Донецькій області теж пролунав вибух. Відомо про влучання в районі "Азовсталі".

Довідка

Британські далекобійні ракети Storm Shadow, які нещодавно були надані Україні, показують на полі бою стовідсотковий результат.

"Я можу сказати, що зі всієї кількості пусків Storm Shadow, які вже відбулися, всі 100% – влучні ураження по цілях, визначених Генштабом. 100 на 100, абсолютно результативна", – зазначив міністр оборони Олексій Резніков в ефірі телемарафону.

Міністр також зазначив, що Україна веде перемовини з усіма країнами, які мають аналогічні далекобійні ракети.

Крім того, Резніков підкреслив, що на зиму Україна має зміцнити свою протиповітряну оборону.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: