fbpx
Сьогодні
Відео 19:49 26 Тра 2023

Біля окупованого Бердянська помітили рух російських військ: звозять техніку, ППО та живу силу

Фото: GettyImagеs

Ворожа армія переміщає свої військові сили та підкріплення у напрямку захопленого Бердянська та на узбережжя Маріупольського району.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на радника Маріупольського міського голови Петра Андрющенка.

Зокрема там помічено пересування мотопіхотної техніки, живої сили та системи ППО "Панцир". Окрім цього в бік Криму, на узбережжя по лінії Урзуф-Ялта, було завезено нових мобілізованих. Там поновив роботу полігон з підготовки біля хутора Бабах-Тарама Маріупольського району.

"Фіксуємо накопичення живої сили та техніки, зокрема танків на півночі Маріупольського району, ближче до Волновахи/Вугледару. Зворотного руху на московію не зафіксовано", – пише Андрющенко.

Довідка

З початку повномасштабного вторгнення росії Маріуполь став однією з головних цілей окупантів на Донбасі. росія постійно обстрілювала місто, а повністю захопила його наприкінці травня 2022 року, коли українські захисники, які базувалися на "Азовсталі", були вимушені здатися у полон.

Останнім часом російська армія використовує Маріуполь як свою військову базу, особливо порт. Окрім того, там помічено пересування російської техніки радянського зразка.

Також у Маріуполі почастішали вибухи. Так, 19 травня у районі Маріупольського аеропорту, де розташовуються окупанти, пролунали вибухи. Влада повідомила про "прильоти".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: