fbpx
Сьогодні
14:28 28 Тра 2023

Україна готує санкції проти Ірану: Зеленський вніс до Верховної Ради проєкт ухвали

English version here

Фото: ua.depositphotos.com

Президент України Володимир Зеленський вніс у Верховну Раду проєкт ухвали про введення санкцій проти Ірану терміном на 50 років

Про це пише Рубрика, посилаючись на картку законопроєкту №9333.

У законопроєкті від 27 травня 2023 року мова йде "Про застосування секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до Ісламської Республіки Іран".

"Відповідно до статті 93 Конституції України та частини другої статті 5 Закону України "Про санкції" вношу на розгляд Верховної Ради України проєкт Постанови Верховної Ради України "Про затвердження рішення Ради національної безпеки і оборони України від 27 травня 2023 року "Про застосування секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до Ісламської Республіки Іран", – зазначили у повідомленні.

Зеленський запропонував ввести на 50 років санкції проти Ірану, — це випливає із проєкту постанови, внесеної ним до Верховної Ради України.

"Застосувати терміном на 50 років секторальні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи до Ісламської республіки Іран", повідомляють у доповненні до проєкту ухвали на сайті парламенту.

Згідно з документом, пропонують:

  • повністю заборонити торговельні операції з Іраном,
  • зупинити транзит ресурсів, польоти та перевезення на території України,
  • запобігти виведенню капіталів резидентами Ірану.

Також пропонують запровадити заборону на здійснення будь-яких інвестицій в ісламську республіку та передачу резидентами технологій, прав на об'єкти права інтелектуальної власності.

Довідка

Нагадаємо, що Іран постачає росію дронами-камікадзе власного виробництва. Своєю чергою рф постійно атакує регіони країни БпЛА.

Тільки сьогодні, у ніч на 28 травня, окупаційні війська завдали масованого удару безпілотними літальними апаратами по столиці: наслідок чого від уламків збитих ППО дронів виникли дві пожежі, є руйнування, є загиблий.

У КМВА повідомили, що вночі 28 травня, за попередніми даними, було знищено понад 40 ворожих безпілотників.

Як писала Рубрика, у ніч на 28 травня окупаційна армія завдала наймасованішого удару іранськими дронами-камікадзе по Україні, випустивши 54 баражуючі боєприпаси, протиповітряна оборона знищила 52 із них.

У Повітряних силах пояснили, у чому підступність атаки дронів-камікадзе.

Як писала Рубрика, у жовтні 2022 року Верховна рада України ухвалила законопроект про розрив дипломатичних відносин з Іраном та визнання країни спонсором тероризму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: