fbpx
Сьогодні
22:34 27 Тра 2023

Житомирський футбольний клуб "Полісся" став чемпіоном Першої ліги

27 травня у матчі 8 туру VBET UA Першої "Чемпіонської" футбольний клуб "Полісся" з Житомира вдома переміг футбольний клуб "ЛНЗ" з Черкас з рахунком 2:1 і став чемпіоном Першої ліги з футболу сезону 2022/23

Матч проходив на центральному стадіоні Житомира "Полісся".

"Полісся" оформило чемпіонство після перемоги над "ЛНЗ" (2:1) в останньому турі. Ця звитяга дозволила команді обійти "Оболонь" на 3 очки.

Полісся – чемпіон Першої ліги

ФК "Полісся" вперше в історії виграло першу лігу та проведе дебютний сезон в УПЛ. В історії клубу було лише чемпіонство у другій лізі в сезоні 2000/01.

Наступного сезону команда гратиме у прем'єр-лізі разом із донецьким "Шахтарем", київським "Динамо" та іншими грандами українського футболу.

Полісся – чемпіон Першої ліги

Вирішальний поєдинок житомирського клубу відвідав чемпіон світу за версіями WBA, WBO та IBF у надважкій вазі Олександр Усик, який свого часу зіграв за команду на товариському турнірі Winter Cup.

Олександр Усик подарував президенту "Полісся" Геннадію Буткевичу унікальний чемпіонський пояс. Так український боксер привітав житомирський клуб із перемогою у чемпіонаті Першої ліги та з Днем народження.

Полісся – чемпіон Першої ліги

Полісся – чемпіон Першої ліги

Підсумкове становище: "Полісся" – 32 очки, "Оболонь" – 29, "ЛНЗ" – 22, "Металург" – 21, "Карпати" – 18, "Епіцентр" – 15, "Нива" – 8, "Кремінь" – 7.

"Полісся" та "Оболонь" достроково забезпечили право виступати наступного сезону у Прем'єр-лізі України.

Фото: ФК "Полісся"

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: