fbpx
Сьогодні
08:40 25 Тра 2023

Генштаб: російська армія зосереджує зусилля на п'яти напрямках

Фото: Getty Images

Ворог зосереджує свої зусилля на п'яти напрямках, українські захисники за минулу добу відбили 28 атак росіян.

Про це пише Рубрика з посиланням на ранкове зведення Генштабу ЗСУ.

Атаки російської армії

"Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Відбулось 28 бойових зіткнень на зазначених ділянках фронту", – йдеться у повідомленні.

Протягом минулої доби противник завдав 30 авіаційних ударів та здійснив 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та населених пунктах.

Ситуація на напрямках фронту

  • На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційного удару по Юнаківці Сумської області, здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Хрінівка, Хотіївка і Янжулівка Чернігівської області; Бунякине, Волфине, Шпиль, Павлівка, Кіндратівка, Олексіївка та Юнаківка Сумської області, а також Уди, Ветеринарне, Липці, Зелене, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Бударки та Землянки на Харківщині.
  • На Куп'янському напрямку противник не припиняє спроб покращити тактичне положення. Вів безуспішні наступальні дії в районі Масютівки. Завдав авіаудару в районі Кислівки. Ворожих артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Строївка, Кам'янка, Красне Перше, Рідкодуб, Дворічна, Западне, Табаївка, Берестове, Харківської області та Стельмахівка на Луганщині.
  • На Лиманському напрямку минулої доби противник наступальних дій не проводив. Завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Діброва. Артилерійських обстрілів зазнали Невське і Білогорівка Луганської області та Торське і Спірне на Донеччині.
  • На Бахмутському напрямку протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку Іванівського. Завдав авіаудару в районі Білої Гори. Під ворожі обстріли потрапили Васюківка, Оріхово-Василівка, Маркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Костянтинівка, Біла Гора, Торецьк, Північне, Південе та Нью-Йорк Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Новокалинове та Авдіївка. Завдав авіаційних ударів біля Новокалинового, Степового та Авдіївки. Артилерійські обстріли зафіксовано по районах населених пунктів Новокалинове, Авдіївка, Карлівка, Первомайське та Нетайлове Донецької області.
  • На Мар'їнському напрямку підрозділи Сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар'їнка. В той же час ворог завдав авіаударів по районах Георгіївки та Курахового. Артобстрілів зазнали Красногорівка, Мар'їнка, Новомихайлівка та Побєда Донецької області.
  • На Шахтарському напрямку окупанти обстріляли Водяне, Вугледар та Велику Новосілку.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Здійснив обстріли населених пунктів Времівка і Новосілка Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Гуляйпільське, Новоселівка, Омельник, Білогір'я, Мала Токмачка, Кам'янське Запорізької області; Михайлівка, Новотягинка і Велетенське на Херсонщині та місто Херсон.

Успіхи українських військових

Авіація Сил оборони завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника.

Протягом минулої доби українські захисники також знищили:

  • 3 ворожі ударні БпЛА типу "Shahed",
  • 1 розвідувальний дрон типу "Орлан-10".

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили:

  • 2 райони зосередження живої сили,
  • 4 склади боєприпасів,
  • станцію радіоелектронної боротьби,
  • 4 артилерійських підрозділи на вогневих позиція,
  • 4 важливі цілі противника.

Довідка

Нагадаємо, що Секретар РНБО Олексій Данілов відреагував на дезінформацію російських пропагандистів начебто про "поранення" головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного.

Він також прокоментував занепокоєння" путіна щодо ситуації в Бєлгороді.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: