fbpx
Сьогодні
09:44 24 Тра 2023

У британській розвідці вважають, що рф хоч і намагається покращити дисципліну в армії, проте проблема зростає

Фото: gettyimages

У російській армії проблеми з дисципліною, які загострились після початку примусової мобілізації торік, тільки набирають обертів.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 24 травня.

Як зазначили британські аналітики, достовірні розслідування незалежних російських журналістів показують, що з січня по травень 2023 року російські військові суди розглянули 1053 справи про самовільну відлучку військовослужбовців.

А це більше, ніж за весь 2022 рік.

У британській розвідці наголосили, що російські військові намагалися підтримувати дисципліну в своїх лавах протягом усієї війни в Україні. Проте після примусової мобілізації резервістів з жовтня 2022 року ця проблема, найімовірніше, ще більше загострилася.

Дані судових засідань показують, що більшість з тих, кого визнали винними у самовільній відлучці, зараз покарані умовними термінами. А це означає, що вони можуть бути передислоковані у зону бойових дій в Україні.

"Зусилля Росії, спрямовані на покращення дисципліни, зосереджені на покаранні порушників та заохоченні патріотичного запалу, а не на усуненні першопричин розчарування солдатів", резюмували британські розвідники.

Напередодні у Міноборони Британії заявили, що росія використає останні інциденти у своєму прикордонні для просування своєї офіційної версії того, що вона є "жертвою війни".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: