fbpx
Сьогодні
11:59 25 Тра 2023

Чемпіон України з альпінізму вп’яте підкорив Еверест: навіщо це рішення

English version here

Фото: facebook.com/u24.gov.ua

Харківський альпініст Валентин Сипавін з українським прапором вп'яте піднявся на найвищу вершину світу – Еверест та присвятив своє сходження українцям. Стяг розіграють серед донорів платформи United24.

Як пише Рубрика, про це повідомила пресслужба United24.

У чому проблема?

Через російську агресію в Україні великі руйнування.

United24 – це фандрейзингова платформа для збору пожертв на підтримку України, яку запустили 5 травня 2022 року. Усі охочі з будь-якої країни можуть пожертвувати гроші та отримати звіт щодо зібраних коштів.

Гроші надходять на офіційні рахунки НБУ, прив'язані до міністерств. Пожертвувати можна на один із трьох напрямів: армію та розмінування, гуманітарну й медичну допомогу або на відбудову України. Нацбанк звітує про збір раз на день, а міністерства звітують про розподіл та використання грошей раз на тиждень.

Амбасадорами платформи вже стали футболіст Андрій Шевченко, тенісистка Еліна Світоліна, сценарист Лієв Шрайбер, співачка Барбра Стрейзанд, гурт Imagine Dragons, креативний директор Balenciaga Демна Гвасалія, актор Марк Гемілл, який зіграв Люка Скайвокера в "Зоряних війнах" та інші.

Яке рішення?

Прапор, який Валентин Сипавін розгорнув на вершині, планують розіграти серед донорів платформи UNITED24.

Як це працює?

Там зазначили, що це було найважче сходження на Еверест для Сипавіна. Попри аномальний холод та велику кількість снігу, український прапор замайорів на висоті 8848,86 метра.

"Це сходження ми присвятили всім українцям та донорам, партнерам та амбасадорам United24. Ми вкотре хочемо показати, що немає нічого неможливого для тих, у кого є спільні мета та сила духу", — йдеться в повідомленні.

Відомо, що Валентин Сипавін підкорював Еверест раніше чотири рази: у 2017, 2018, 2019 та 2021 роках.

Валентин Сипавін – багаторазовий чемпіон і призер чемпіонатів України з альпінізму. З 2001 року підкорив Еверест, Ельбрус, Казбек, Монблан, Кіліманджаро та інші вершини.

У травні 2021 року харків'янин Валентин Сипавін четвертий раз підкорив найвищу вершину планети і встановив рекорд Україним.

У United24 з'явилися нові амбасадори: філософ Фукуяма, акторка Сахно та троє нобелівських лавреатів.

Нагадаємо, на платформі United24 з'явилась нова опція: напрям освіти та науки.

Також Рубрика повідомляла, що американський актор розігрує вишиванку, щоб зібрати кошти для відбудови української школи.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: