fbpx
Сьогодні
Фото 10:29 23 Тра 2023

Інформація про обстріли України на ранок: ОВА повідомляють деталі

Фото: Ілюстративне

російські-окупаційні війська продовжували обстрілювати територію України впродовж минулої доби.

Про це інформує Рубрика.

  • Херсонська область

За добу регіон зазнав 61 обстрілу з боку російських загарбників. Окупанти випустили по півдню України 373 снаряди з важкої артилерії, "Градів", танків, ПТРК, БПЛА та авіації.Зокрема обласний центр регіону, Херсон, щоб був звільнений від окупації 11 листопада минулого року, ворог накривав 6 разів, не пошкодувавши 16 снарядів. Ворог продовжує бити по житлових кварталах Херсонської області. Також за минулу добу під обстріл потрапила будівля заводу в місті Херсоні та підприємства в Бериславському районі.

"Через російську агресію одна людина загинула, ще троє дістали поранення", – констатував голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін у Telegram.

  • Миколаївська область

Під ударами російських окупантів продовжує перебувати і Очаківська громада. За даними голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма, вчора близько 16.00 ворог знову поцілив по її території з артилерії, яку найчастіше використовує для ударів по цьому регіону півдня. Удар припав по акваторії Очаківської громади.

"Без постраждалих та руйнувань", – констатував Кім у Telegram, додавши, що в Миколаєві та інших районах області ніч пройшла відносно спокійно.

  • Дніпропетровська область

В цьому регіоні, за даними його очільника Сергія Лисака, які він також щоденно публікує Telegram, ніч пройшла без ворожих атак.

  • Запорізька область

Минулої доби під обстрілами окупантів знаходились 20 населених пунктів Запорізької області. Ворог завдав по них 94 удари. Найбільше дісталося Гуляйполю, Оріхову, Залізничному, Ольгівському, Щербакам, Плавням, Кам'янському, Степногірську та іншим прифронтовим селам. По них було здійснено 88 ударів з артилерії.

"На щастя, населення не зачепило", – написав у Telegram очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко.

  • Харківська область

Російські війська продовжували обстрілювати прикордонні райони Харківської області. Найбільше за останню добу від ударів страждали Куп'янськ та село В'язове Харківського району. У першому випадку, при обстрілі Куп'янська троє людей – жінки та 35-річний чоловік отримали поранення. Під ударом РСЗВ знову опинилися житлові будинки.

"У районі с. В'язове Харківського району ворог завдав удару 2 ракетами С-300. Обидві потрапили на відкриту місцевість у полі", – розповів голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у Telegram.

Довідка

Нагадаємо, у ніч на 23 травня росія також атакувала Україну за допомогою БПЛА типу Shahed – всі ворожі цілі було знищено силами ППО. Загалом ЗСУ "приземлили" вісім ворожих дронів росіян. З них шість "Шахедів" та два розвідувальні БПЛА.

А українські воїни за добу знищили 40 артсистем, 34 дрони й 4 крилаті ракети противника.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: