fbpx
Сьогодні
17:15 23 Тра 2023

Еко-рішення: Україна та Німеччина розпочинають новий проєкт для "зеленого" відновлення

English version here

Україна та Німеччина розпочинають проєкт "Відновлювані джерела енергії для стійкої України – R2U" для українських громад.

Про це повідомляє Міністерство енергетики у Телеграмі.

У чому проблема?

Україні вдалося втримати енергетичну систему в умовах безпрецедентних російських атак на об'єкти енергетичної інфраструктури цієї зими. При цьому в Німеччині підтвердили цілковиту підтримку українського народу в ці складні часи. Німеччина буде підтримувати Україну в забезпеченні енергопостачання там, де це можливо. 

Яке рішення?

Даний проект – це перший етап реалізації домовленостей про поглиблення партнерства у сфері "зеленого" відновлення з Німеччиною.

Зазначається, що у межах проєкту буде відібрано до 20 громад, у яких проведуть енергоаудит будівель критичної інфраструктури для подальшого оснащення відновлюваними джерелами енергії.

Як це працює?

Проєкт розрахований на 18 місяців, його вартість – близько 2 млн євро.

"Цим проєктом ми розширюємо нашу співпрацю з німецькими партнерами, орієнтовану на посилення стійкості української енергетичної системи за рахунок децентралізації генерації та розподілу електричної енергії", – сказав заступник міністра енергетики Ярослав Демченков.

За його словами, особливу увагу буде звернено на сільські регіони, вугільні та ті, що зазнали найбільших руйнувань від війни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: