fbpx
Сьогодні
21:13 23 Тра 2023

Данілов заявив, що Бахмут знаходиться під вогневим контролем України

Фото: Радіо Свобода

Місто Бахмут знаходиться під вогневим контролем Сил оборони України, які звільнять його та інші міста Донецької, Луганської, Херсонської, Запорізької областей та Криму.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив Секретар РНБО Олексій Данілов.

"Те, що стосується взяли-не взяли Бахмут, я можу сказати, що Бахмут знаходиться під нашим вогневим контролем. Нічого там до кінця не вирішено і всі його (ватажка ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина – ред.) забаганки, що вони нібито там дійшли, прийшли, десь там хтось когось вітав. Я не знаю з чим вони вітають, вони з 1 серпня 2022 року не могли і не можуть взяти невеликий районний центр, а вони зібралися брати нашу Україну, то хай почекають", – заявив Данілов.

Відповідаючи на питання щодо просування Сил оборони з флангів довкола Бахмуту, Секретар РНБО відзначив, що українські захисники просуватимуться не лише біля Бахмута, а й по всій Донеччині, Луганщині та інших областях України.

"Це буде не тільки Бахмут. Це буде Донецьк, Луганськ, це будуть всі наші міста, які є на території Донецької та Луганської областей, на території Херсонської області, частини Запорізької області та в Криму. Вони будуть бігти з усіх територій, які на сьогоднішній день тимчасово знаходяться під їх нібито контролем. Ми зробимо все, щоб це було якомога швидше", – запевнив Данілов.

Він додав, що Сили оборони робитимуть все, аби звільнення відбулося в поточному році та наголосив, що допомога міжнародних партнерів є ключовою в цих процесах.

Нагадаємо, на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках протягом доби відбулися 16 бойових зіткнень. 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: