fbpx
Сьогодні
Відео 20:32 21 Тра 2023

Сирський відвідав передову під Бахмутом: що відомо

Українські військові на даний час контролюють околиці Бахмута. Надалі це надасть можливості входу в місто.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заяву командувача Східного угруповання військ Олександра Сирського.

"Відвідав наших воїнів та командирів на передовій. Подякував та відзначив воїнів 3 ОШБр, 5 ОШБр 30 ОМБр, 56 ОМПБр, 93 ОМБр, які щоденно нищать ворога", – повідомив Сирський.

За його словами, сили оборони продовжують наступальні дії на флангах поблизу Бахмуту.

"Попри те, що ми зараз контролюємо околиці міста, значення його оборони не втрачає свого сенсу. Надалі це надасть нам можливості входу в місто, коли відбудеться зміна оперативної обстановки на фронті", – наголосив він.

Командувач Східного угруповання військ також повідомив, що під час роботи, він спільно з командирами детально спланували подальші дії та стратегію, та наголосив, що оборонна операція триває.

Довідка

Відзначимо, що вчора, 20 травня, голова ПВК "Вагнера" Євген Пригожин заявив про те, що російські окупанти нібито контролюють Бахмут. Цю інформацію було неодноразово спростовано військовим керівництвом України.

Як розповіла заступник міністра оборони Ганна Маляр, станом на сьогоднішній ранок, наші воїни продовжують зберігати контроль над частиною міста, а також взяли Бахмут в напівоточення.

Нагадаємо, що за даними британської розвідки, за останні чотири дні російська федерація перекинула для посилення Бахмутського напрямку декілька батальйонів окупантів. Такі кроки рф можуть свідчити про намагання заявити хоч про якийсь успіх на фронті.

У ГУР Міноборони України пояснили, що перекидання ворогом резервів під Бахмут свідчить про провал їхніх наступальних дій.

Зокрема, інформацію про повну окупацію міста також спростував президент України Володимир Зеленський. За його словами, командування цінує життя наших військових, які продовжують виконувати дуже важливе завдання в місті.

Варто відзначити, що бійці 3-ї окремої штурмової бригади повідомили, що зуміли просунутись ще на 700 метрів углиб околиць Бахмута.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: