fbpx
Сьогодні
16:14 21 Тра 2023

Українські військові повідомили про просування під Бахмутом

Фото: Getty Images

Воїни Збройних сил України продовжують вибивати російських загарбників із позицій під Бахмутом. Проснулись ще на 700 метрів вглиб.

Про це пише Рубрика з посиланням на Telegram-канал 3-ї окремої штурмової бригади.

"1730м у довжину, та в глиб – ще 700м зачищеної від ворога території", – пише пресслужба бригади.

Зазначається, що підрозділи 72-ї бригади ЗС РФ намагались повернути відбиті раніше нашими воїнами позиції, однак ворога було розбито в мотлох.

Лише за вчорашні бої наші герої ліквідували ще 23 окупанта та поранили ще 40 одиниць живої сили ворога. Також було знищено ворожу техніку, зокрема танки.

Ситуація в Бахмуті станом на 20.05 о 00:32. Фото: deepstatemap

Довідка

Відзначимо, що вчора, 20 травня, голова ПВК "Вагнера" Євген Пригожин заявив про те, що російські окупанти нібито контролюють Бахмут. Цю інформацію було неодноразово спростовано військовим керівництвом України.

Як розповіла заступник міністра оборони Ганна Маляр, станом на сьогоднішній ранок, наші воїни продовжують зберігати контроль над частиною міста, а також взяли Бахмут в напівоточення.

Нагадаємо, що за даними британської розвідки, за останні чотири дні російська федерація перекинула для посилення Бахмутського напрямку декілька батальйонів окупантів. Такі кроки рф можуть свідчити про намагання заявити хоч про якийсь успіх на фронті.

У ГУР Міноборони України пояснили, що перекидання ворогом резервів під Бахмут свідчить про провал їхніх наступальних дій.

Зокрема, інформацію про повну окупацію міста також спростував президент України Володимир Зеленський. За його словами, командування цінує життя наших військових, які продовжують виконувати дуже важливе завдання в місті.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: