fbpx
Сьогодні
20:14 19 Тра 2023

Маляр повідомила про жорсткі бої на Бахмутському напрямку: ворог намагається взяти кількістю

Фото: Ганна Маляр/Facebook

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр розповіла, що на Бахмутському напрямку тривають дуже жорсткі бої. Противник збільшив присутність своїх військ на декілька тисяч осіб і намагаються використовувати перевагу у важкій артилерії та кількості снарядів.

Як повідомляє Рубрика, про це вона написала в Telegram.

Вона розповіла, що росіяни намагаються продовжити окупацію за допомогою збільшення присутності військ на Бахмутському напрямку на кілька тисяч людей. Також ворог використовує перевагу у важкій артилерії та кількості снарядів.

Маляр підкреслила, що атаки росіян продовжуються ціною великих втрат, які незрівнянно перевищують втрати ЗСУ.

У самому Бахмуті противник перетворює будівлі на попіл, там залишається лише фундамент, який неможливо обороняти. При цьому наші захисники утримують у місті рубежі району "Літак", що знаходиться у західній частині населеного пункту.

"У передмісті Бахмута сьогодні темпи просування наших військ дещо знижено. Водночас ворогові не вдається повернути втрачені позиції. Наші воїни відбивають усі атаки ворога на цьому напрямку", – розповіла Маляр.

За її словами, військові України продовжують виконувати свої завдання, а саме:

  • знищення ворога,
  • зниження наступального потенціалу рф,
  • здобуття часу для інших запланованих дій.

Довідка

Варто зауважити, що останнім часом українські чиновники та військові підтверджували інформацію про те, що наші захисники прорвали позиції росіян на окремих ділянках під Бахмутом.

При цьому росіяни, зокрема засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин, заявляли про втечу солдатів рф у районі міста.

У самому Бахмуті ситуація не така позитивна. Там ворог продовжує незначне просування, при цьому українські військові не припиняють обороняти місто.

Нагадаємо, речник Східного угруповання військ Сергій Череватий повідомляв, що Бахмут залишається епіцентром бойових дій на сході України, а Лимансько-Куп'янський напрямок є лідером за обстрілами з боку окупантів.

Попри те, що українські військові поки що не мають чисельної та технічної переваги над ворогом, вони перехопили ініціативу, і окупанти змушені реагувати на дії Сил оборони. Зокрема, вони перекидають у Бахмут і довкола нього повітряно-десантні підрозділи, намагаючись зупинити просування там, де в України є успіх.

Череватий зауважив, що триває позиційна війна, рух відбувається щодоби, на жаль, іноді й ворог має певний успіх.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: