fbpx
Сьогодні
09:50 18 Тра 2023

Президент України провів зустріч зі спецпредставником Китаю, - Bloomberg

Спецпредставник Китаю Лі Хуей. Фото: ТАСС

Президент України Володимир Зеленський у середу, 17 травня, провів зустріч зі спецпредставником Китаю у справах Євразії Лі Хуеєм.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Bloomberg.

"Від кризи немає панацеї", – заявив Лі президенту України, згідно з повідомленням, опублікованим міністерством закордонних справ Китаю.

За його словами, припинення війни вимагатиме від усіх сторін зміцнення довіри та створення умов для припинення вогню та мирних переговорів.

Лі також сказав, що Китай допоможе Україні "у межах своїх можливостей". У повідомленні не сказано, що говорив на зустрічі Зеленський. До того ж, українська сторона не підтвердила їхньої зустрічі.

Довідка

А перед цим зі спецпредставником уряду КНР Лі Хуеєм, у рамках його візиту до України, переговорив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Під час зустрічі сторони обговорили:

  • актуальні питання взаємодії України та Китаю на двосторонньому рівні, в рамках міжнародних організацій, а також шляхи припинення російської агресії;
  • міністр Кулеба проінформував спецпредставника Китаю щодо принципів відновлення стійкого та справедливого миру, який полягатиме в повазі до суверенітету та територіальної цілісності України;

"Він (Дмитро Кулеба, – ред.) наголосив, що Україна не сприймає жодних пропозицій, які б передбачали втрату її територій або заморожування конфлікту", – пише пресслужба.

Міністр також відзначив важливість участі Китаю в реалізації формули миру президента України Володимира Зеленського, Чорноморської зернової ініціативи, гарантуванні ядерної безпеки та інших важливих міжнародних зусиллях.

"Сторони окремо обговорили довгострокову перспективу розвитку двосторонніх відносин між Україною та Китаєм і домовилися нарощувати діалог з ключових питань двостороннього та міжнародного порядку денного", – додає пресслужба.

Нагадаємо, Рубрика писала про те, що спецпредставник Китаю Лі Хуей має відвідати Україну, Польщу, Францію, ФРН та рф, щоб обговорити можливість врегулювання російської повномасштабної військової агресії проти України.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: