fbpx
Сьогодні
12:22 16 Тра 2023

Рішення для перемоги: USAID передала "Укрзалізниці" 105 генераторів на 2,7 мільйона доларів

English version here

Фото: Укрзалізниця

Напередодні агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID) передало "Укрзалізниці" 105 дизель-генераторів.

Про це повідомляє пресслужба УЗ, пише Рубрика.

У чому проблема?

Російська армія під час повномасштабного вторгення зруйнувала тисячі будинків, знищила сотні об'єктів критичної та енергетичної інфраструктури. Зокрема, не раз потерпала від ракетних та безпілотних атак українська залізниця. Було зруйновано залізничні полотна та електропідстанції при залізничних вокзалах.

Яке рішення?

"Українська залізнична мережа є однією з найрозгалуженіших в Європі, має понад 20 тис. км колії, з яких 45% електрифіковано. Генератори, надані USAID у рамках Проєкту енергетичної безпеки, будуть встановлені на ключових станціях основних маршрутів руху пасажирських і вантажних потягів.

Вони допоможуть "Укрзалізниці" забезпечити резервне електропостачання для тягових підстанцій, залізничної автоматики та телекомунікаційних пристроїв, і підтримувати безперебійний оперативно-технологічний зв'язок з суміжними операторами системи розподілу", – заявив віцепрем'єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Як це працює?

Допомога на суму 2,7 млн доларів від USAID допоможе "Укрзалізниці", одному з операторів системи розподілу в Україні, забезпечити резервне електропостачання понад 100 тис. споживачам та сприятиме безперебійному перевезенню пасажирів і вантажів у межах України, додали в компанії.

"З початку повномасштабної війни Росії проти України, Сполучені Штати підтримують Україну, щоб забезпечити безперебійну роботу об'єктів критичної інфраструктури, одним з яких є "Укрзалізниця". Уряд США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) надав сто генераторів державному залізничному перевізнику "Укрзалізниця", які є частиною понад 3300 наданих Україні генераторів з початку повномасштабної війни Росії проти України.

Ці генератори посилять енергетичну стійкість Укрзалізниці шляхом резервування електропостачання для понад 100 тис. споживачів і сприяння безперебійному перевезенню пасажирів і вантажів у межах України. Уряд США продовжує підтримувати Україну у забезпеченні її хороброї нації всіма необхідними ресурсами для побудови мирного, безпечного та стабільного майбутнього", – заявила посол США в Україні Бріджит Брінк.

USAID, генератори, Укрзалізниця

Фото: Укрзалізниця

Залізнична мережа України повністю інтегрована з мережами сусідніх країн: Білорусі, Молдови, Польщі, Румунії, Словаччини та Угорщини.

"Ця зима показала, що ми маємо бути готові до будь-яких викликів. Не лише забезпечувати безперебійну роботу УЗ, але й виконувати соціальну функцію для наших людей. Попри постійні обстріли, не було скасовано жодного поїзда, наші вокзали стали справжніми "Фортецями незламності", де завжди були світло й тепло. Величезну допомогу ми отримали та продовжуємо отримувати від наших партнерів.

Особливо хочу подякувати Агентству США з міжнародного розвитку та посольству США в Україні, які не припиняють співпрацю з метою забезпечення потреб української залізниці в обладнанні, необхідному для стабільної роботи об'єктів критичної інфраструктури, забезпечення електроенергією станцій систем розподілу та безпеки руху поїздів. Чергова партія промислових генераторів буде використана на таких об'єктах у Харківській, Дніпропетровській, Одеській, Київській і Львівській областях", – додав голова правління УЗ Євген Лященко.

Генератори, надані USAID "Укрзалізниці", дадуть змогу безперебійно перевозити пасажирів і вантажі до України та з України, додали в компанії.

Зазначають, що USAID та "Укрзалізниця" продовжуватимуть співпрацю з метою задоволення потреб української залізниці для стабільної роботи об'єктів критичної інфраструктури, забезпечення електропостачання для станцій систем розподілу та безпеки руху залізничного транспорту.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: