fbpx
Сьогодні
16:38 16 Тра 2023

Прем’єр України прибув в Ісландію на саміт Ради Європи

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль разом з урядовою командою прибув в Ісландію, де планує взяти участь у дводенному саміті Ради Європи.

Про це він написав у Телеграмі.

"У Рейк'явіку сьогодні розпочинається 4-й саміт глав держав та урядів Ради Європи. З урядовою командою прибули до Ісландії, щоб взяти участь у заході. Заплановано низку зустрічей на полях саміту, а також важливі рішення на підтримку нашої держави", – зазначив Шмигаль.

Саміт пройде в концертному залі та конференц-центрі "Гарпа", його програма складається з церемонії відкриття, круглих столів на теми, пов'язані з підсумковим документом саміту, робочої вечері, присвяченої Україні, та загальних дискусій, під час яких представники держав виступлять перед учасниками саміту.

Очікується, що на відкритті під час відеовключення виступить із промовою Президент України Володимир Зеленський.

Основна увага саміту буде приділена війні рф проти України та досягненню справедливості для жертв російської агресії.

Зокрема, основним питанням на порядку денному саміту буде створення Міжнародного реєстру збитків, завданих агресією росії проти України, поруч із "підтвердженням важливості основних цінностей Ради Європи".

Довідка

Раніше заступниця міністра юстиції Ірина Мудра інформувала, що на саміті Ради Європи підпишуть договір, що дасть офіційний запуск Міжнародного реєстру збитків. Україна очікує, що до договору долучаться щонайменше 40 країн-членів Ради Європи та країн-спостерігачів, таких як Сполучені Штати Америки, Канада та Японія.

Генеральна асамблея ООН 14 листопада 2022 року ухвалила проєкт резолюції щодо створення механізму компенсації Україні збитків, спричинених війною, яку розв'язала і досі веде росія проти України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: