fbpx
Сьогодні
Відео, фото 21:36 15 Тра 2023

З'явились нові деталі атаки рф у Тернополі: пошкоджені склади й університет

На місці ракетної атаки у Тернополі, яку країна-агресорка влаштувала вночі в суботу, 13 травня, виявили залишки семи ракет. Окрім постраждалих людей, зазнали пошкоджень виробничі та складські приміщення, об'єкти інфраструктури та навчальний заклад.

Як пише Рубрика, про це повідомили мер Тернополя Сергій Надал в медіацентрі "Україна" та у понеділок на брифінгу розповів голова обласної адміністрації Володимир Труш.

За його словами, одна людина отримала осколкові поранення, інша – опіки.

Надал повідомив, що також постраждали складські приміщення релігійної організації "Світло реформації". Збитки оцінюються в десятки мільйонів гривень.

Крім того, в результаті ракетної атаки на місто постраждав корпус університету в Тернополі.

Міський голова зазначив, що наразі фіксуються й окремі звернення громадян щодо пошкоджень приватного майна та комерційних об'єктів.

"Є окремо зафіксовані звернення мешканців про пошкоджені транспортні засоби, приватні автомобілі. Є наразі одне звернення стосовно пошкодження приватного будинку. Є близько 60 звернень про пошкодження комерційних об'єктів. Поруч з Тернополем знищено цілу низку присадибних і дачних будинків, багато з яких взагалі не підлягають відновленню", – розповів мер Тернополя.

"Протягом першого ракетного удару, який стався о 22:35 13 травня, було пошкоджено складські приміщення. І була величезна площа загоряння. Наступні прильоти були о 5 годині ранку, було знищено дачний кооператив, комерційну структуру, яка у своєму автопарку зберігала транспортні засоби. Загалом було пошкоджено майже 50 транспортних засобів", – сказав голова обласної адміністрації Володимир Труш.

Керівник Управління ДСНС у Тернопільській області Віктор Маслей уточнив, що до гасіння пожеж було залучено близько 20 одиниць техніки і понад 80 людей особового складу.

"Розуміючи складність пожежі, зважаючи на велике пожежне навантаження сільгосппродукції в цих складських приміщеннях плюс центр релігійної організації, де зберігалася гуманітарна допомога, і так далі, ми змушені були не тільки залучити тернопільський міський гарнізон, а й підрозділи з міст Зборова, Збаража та інших. Спільними зусиллями локалізували пожежу ще вночі, а ліквідували вчора (14 травня. – Ред.)", – додав він.

Начальник Нацполіції регіону генерал Олександр Богомол заявив, що на місці події силовики знайшли сім уламків ракет.

"Вчора ми вилучили сім ракет або залишків від ракет", – сказав він.

Богомол додав, що перебувати поблизу цих предметів небезпечно, оскільки є загроза отруєння випарами ракетного палива, яке також було знайдено у великій кількості.

Довідка

Нагадаємо, окупанти ввечері 13 травня завдали удару по Тернополю, на місці прильоту в промзоні спалахнула пожежа. Двоє мирних жителів отримали осколкові поранення та опіки.

Пропагандисти москви зганьбилися повідомленнями про удари по Тернополю. Вони дружно опублікували відео, яке насправді виявилося фіксацією вибухів в Ірані в січні 2023 року.

Також міністерство оборони рф цинічно прокоментувало удар по Тернополю 13 травня, де ворожа ракета знищила склад із гуманітарною допомогою для українців. Там заявили, що нібито били "по пунктах дислокації підрозділів ЗСУ" та по складах зі зброєю.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: