fbpx
Сьогодні
Відео 20:00 15 Тра 2023

Школа SLAIT запустила онлайн-курси жестової мови: для чого це рішення

Школа SLAIT, яка стартувала як перекладач жестової мови зі штучним інтелектом, створила інтерактивного репетитора, що допомагає вивчати мову жестів. Студенти мають доступ до лекцій, словників та ілюстрацій.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

Усі люди потребують безпеки, спілкування, визнання та розвитку, але люди з інвалідністю, зокрема нечуючі або слабочуючі, навіть у XXI столітті мають із цим суттєві складнощі. Нечуючі люди не можуть навчатися, де вони хочуть, і проводити вільно своє дозвілля. Адже навіть відвідини театру для них без перекладача жестової мови часто стають недосяжними.

Уявіть, що ви не можете оперативно викликати швидку, поліцію чи пожежну. Або в місті сталася надзвичайна ситуація, про яку усі знають, але не ви. Наприклад, спрацювали сирени оповіщення, а ви їх не чуєте, і тому не маєте змоги убезпечити себе. А так живуть тисячі людей у світі, у яких є проблеми зі слухом.

Яке рішення?

Школа SLAIT запустила онлайн-курси жестової мови.

Як це працює?

Під час навчання студенти будуть мати доступ до лекцій, словникових списків та ілюстрацій. У разі платної передплати курсу роботу студента на відео також будуть перевіряти.

"Нам є над чим працювати, але це саме те, що ми планували. Студенти можуть отримати доступ до платформи, практикуватись, робити знаки, взаємодіяти зі штучним інтелектом. І це коштує стільки ж, скільки година з викладачем", – кажуть розробники.

Школа SLAIT використовує оновлену версію технології розпізнавання жестів, яка лежить в основі демонстраційного додатка перекладача, щоб забезпечити миттєвий зворотний зв'язок щодо слів і фраз.

репетитор, що допомагає вивчати мову жестів

Наразі програма доступна лише для десктопних браузерів, але команда планує створити мобільний додаток.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: