fbpx
Сьогодні
22:30 12 Тра 2023

Опитування Rakuten Viber: 57% жителів України не задоволені освітнім процесом у школі цього року

Rakuten Viber провів опитування українців, чи задоволені вони освітнім процесом у школі в цьому році. Більше половини респондентів (57%) відповіли, що цей рік тяжко назвати навчальним. Однак кожен четвертий українець радий, що війна не стала на заваді навчанню.

Про це інформує Рубрика.

Rakuten Viber запитав українців і дізнався, чи задоволені вони освітнім процесом у школі цього року. В опитуванні в офіційному каналі Viber Україна взяли участь більше 70 тисяч користувачів з України.

Результати опитування показали, що більше половини українців (57%) не вважають освітній процес у школі цього року повноцінним. Інші 24% респондентів задоволені, що навчання продовжується навіть під час війни. Ще 12% вказують, що бувають різні моменти й доводиться багато вивчати самостійно, а 7% відповіли, що завдяки ентузіазму вчителів — процес навчання кипить.

Загалом на питання "Чи задоволені ви освітнім процесом у школі цього року" відповіді розподілилися наступним чином:

  • Цей рік тяжко назвати навчальним — 57%
  • Так! Чудово, що є навчання навіть під час війни — 24%
  • Бувають різні моменти, доводиться багато вивчати самостійно — 12%
  • Дякуючи ентузіазму вчителів — процес навчання кипить — 7%

Респонденти також відповіли, що вони хотіли б покращити в освіті наступного року в першу чергу: майже половина українців (47%) вказали на необхідність зменшення навантаження та перебудову освітньої програми. 27% респондентів відзначили, що їм не подобається онлайн-навчання, а 6% навпаки — що треба відмовитися від офлайну на період війни. Ще 11% прагнуть, аби приділяли більше уваги психологічному стану дітей, 5% — більшої соціалізації для учнів, 4% — більшого залучення онлайн-інструментів та інтерактивів.

Відповіді на питання, що саме варто покращити наступного року, розподілилися таким чином:

  • Зменшити навантаження та перебудувати освітню програму — 47%
  • Не навчатися онлайн — 27%
  • Приділяти більше уваги психологічному стану дітей — 11%
  • Відмовитися від офлайну на період війни — 6%
  • Більше соціалізації діткам — 5%
  • Треба активніше залучати освітні онлайн-інструменти та інтерактиви — 4%

Довідка

Viber – найпопулярніший в Україні месенджер, він встановлений на 98% смартфонів. Під час війни команда Viber робить усе можливе, щоб українці залишались на зв'язку та отримували актуальну та перевірену інформацію з офіційних каналів. Десятки мільйонів українців надсилають один одному безкоштовні текстові повідомлення у Viber, здійснюють відеодзвінки, спілкуються в групових чатах, стежать за оновленнями від медіа, державних органів, відомих людей та брендів. Ми гарантуємо своїм користувачам свободу та безпеку спілкування за допомогою наскрізного шифрування за замовчуванням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: