fbpx
Сьогодні
22:30 11 Тра 2023

Екорішення: для боротьби зі сміттям на вулиці у Нью-Йорку пропонують ліквідувати 150 тисяч паркувальних місць

Photo: Artem Zavarzin/Alamy Stock Photo

У Нью-Йорку Сполучених Штатів Америки для вирішення проблеми засмічення та значної кількості щурів на вулицях, пропонують встановити герметичні контейнери для відходів на узбіччях, при цьому ліквідувавши 150 тисяч паркувальних місць.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Curbed, що цитує звіт міського санітарного управління.

У чому проблема?

Під час карантину через пандемію COVID-19 у Нью-Йорку збільшився обсяг побутового сміття. Водночас дефіцит міського бюджету, також пов'язаний з пандемією, призвів до скорочення бюджету Департаменту санітарії на 106 мільйонів доларів, що призвело до накопичення сміття по всьому місту.

Окрім того, згідно зі звітом санітарного управління, місто виділяє 80% наявного місця на узбіччі для паркування, що еквівалентно площі дванадцяти Центральних парків.

Яке рішення?

Майже 90% сміття, яке містяни перед вивезенням виносять на вулиці у мішках і до якого мають легкий доступ щури, можна перемістити у контейнери на узбіччях, якщо встановити їх замість паркомісць.

Для районів із меншою щільністю забудови пропонують рішення у вигляді індивідуальних сміттєвих контейнерів на узбіччях, для яких не потрібно перепрофілювати бордюри.

У більш густонаселених районах пропонують облаштувати спільні контейнери.

Як це працює?

Місто вже запустило кілька пілотних проєктів із "контейнеризації", зокрема на Таймс-сквер.

Нью-Йорк, сміття

 

Як зазначають у звіті в одному конкретному дослідженні, встановлення окремих баків для сміття перед будівлею середнього розміру зробить тротуар "непрохідним" для пішоходів — уявіть собі спробу пройти тротуаром, забитим окремими балончиками.

Проте, такий самий об'єм сміття в спільних контейнерах займав би лише два паркувальні місця на узбіччі.

Нью-Йорк, сміття

Водночас, щоб масштабувати проєкт, потрібно не лише перепрофілювати паркомісця, а й налагодити процес вивезення сміття.

Для цього санітарному управлінню доведеться капітально оновити свій автопарк за допомогою спеціалізованих машин із боковим завантаженням, а також збільшити частоту забирання, відзначає видання.

Крім того, найбільш густонаселені райони, що складають 11% міста, не мають достатньо вуличного простору для того, щоб умістити ту кількість сміття, яку там генерують.

Рубрика:
Екологія Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: