fbpx
Сьогодні
10:39 09 Тра 2023

Розвідка Британії вважає, що для окупованого Донецька дефіцит води стає все дедалі більшою проблемою

У тимчасово непідконтрольному Україні Донецьку все критичнішою проблемою для російської окупаційної влади стає дефіцит води.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 9 травня.

Як нагадали британські аналітики, 28 квітня 2023 року голова так званої самопроголошеної "Донецької народної республіки" заявив, що запаси води в регіоні є небезпечно низькими.

Дефіцит води є дедалі більшою проблемою для окупованого росією Донецька з моменту вторгнення російської федерації в Україну у 2022 році.

Наголошують, що канал Сіверський Донець-Донбас, який постачає воду в регіон, залишається під контролем України. Проте його довгий маршрут часто стає об'єктом боїв.

У британській розвідці вважають, що російські війська, ймовірно, прагнуть убезпечити канал, щоб зменшити дефіцит води в Донецьку.

Адже, канал проходить через місто Часів Яр на Донеччині, приблизно за 6 км на захід від Бахмута. Інтенсивне використання росією артилерії неприцільної дії для підтримки захоплення Бахмута і прилеглих територій, ймовірно, завдало супутньої шкоди каналу та іншій регіональній водній інфраструктурі.

Це може привести до підриву зусилль росії з подолання нестачі води, що виникла в результаті її вторгнення, констатує Міноборони Британії.

Як наголошують фахівці Міноборони, щоб компенсувати відсутність успіху в захопленні та утриманні каналу, росія, ймовірно, будує водогін, щоб пом'якшити дефіцит води в Донецьку.

Однак, як вважають британські аналітики, це навряд чи повністю компенсує обмежений доступ до води в окупованих регіонах.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: